Laddar

Målnollan spräckt – nu är Falk ute efter mer

Nybro Vikings åker upp till Tranås för bortamatch innan serien vänder.

delningar

Vinsten hemma mot Grästorp senast satt långt inne för Nybro Vikings – 64-22 i skottstatistik men bara 5-3 på tavlan efter 60 spelade minuter hade kunnat bjuda på mer än så. Trots det ineffektiva, fladdriga och lättsårade spelet fanns några ljusglimtar – en utav dem var Fredrik Falk. 

Den 21-åriga backen från Väsby kom till Nybro Vikings inför den här säsongen och har under inledningen av säsongen haft det tufft.

– Det har varit en omställning så klart. Jag har flyttat hemifrån för första gången och bytt ut Stockholm mot Nybro, säger Falk och fortsätter.

– Grabbarna tog in mig i laget väldigt snabbt vilket underlättade men sedan åkte jag på körtelfeber som ställde till det för mig. Nu är jag tillbaka och tycker att det har gått bättre och bättre ju fler matcher man har fått i benen. Jag känner själv att jag inte är riktigt där än utan att det finns en bit att jobba på.

I matchen hemma mot Grästorp senast kom det första målet i Vikings-tröjan. Något som backen längtat efter.

– Det är alltid kul att näta och speciellt när man sätter den första kassen i den nya klubben, säger Fredrik.

Har du jagat målet? – Jag har inte jagat det på de viset men jag har haft många mållägen under säsongsinledningen så det var skönt att trycka dit den till slut, säger han.

På onsdagskvällen väntar bortamatch mot seriesexan Tranås för Nybro Vikings innan serien vänder igen.

– Vi åker upp dit för att ta tre poäng. Det handlar om att ha ett bra utgångsläge innan serien vänder igen, säger Falk.

Ni hade 64 skott på mål senast men bara 5 i mål – har ni övat på avslut den här veckan? – Nej inget specifikt. Vi har sagt att vi ska ha mer trafik på mål och störa framför kassen. Vi måste vara där vid returerna helt enkelt, avslutar han.

 

Relaterade artiklar