Målkungen Papadimitropoulos: "Många starka lag som kommer vara i toppen i år"

Aki Papadimitropoulos inför den kommande säsongen med Flygsfors/Gadderås. - Foto: Faton Pasho

Flygsfors/Gadderås IF:s anfallare Aki Papadimitropoulos vill uppnå förra säsongens målskörd.

delningar

Han spottade in mål under sitt debutår i Flygsforströjan. På 31 matcher stod anfallaren Aki Papadimitropoulos för 36 mål och 18 assist under hela förra året.

Den grekiske målkungen vann skytteligan i division 6 Emmaboda på sina 24 fullträffar, ett mål före Kostas Neo Åberg Patron och var ett starkt bidragande faktor till att Flygsfors fick kvala till division 5. Men något spel i division 5 blev det inte för Flöget den gången utan laget får återigen rikta in sig på spel i division 6.

På fredag åker lagkapten Papadimitropoulos och hans Flygsfors/Gadderås IF till Söderåkra då det vankas premiär och anfallaren är hoppfull inför en ny säsong med Flöget.

– Jag har inte hunnit tänka så mycket på den kommande säsongen om jag ska vara helt ärligt. Årets upplaga av division 6 kommer inte att vara lika lätt som förra året då det i år finns många starka lag som kommer att slåss i toppen. Jag tror att det kommer avgöras i de sista omgångarna, så jämnt kommer det att vara, säger han.

Flygsfors/Gadderås har under försäsongen gått bra i cupen. Laget åkte snöpligt ut mot Hovmantorp/Ormeshaga efter en 5-3 förlust på bortaplan.

– Försäsongen har varit helt okej. Vi har varit många på träningarna och stämningen är go i laget. Vi har värvat några duktiga spelare samtidigt som vi har fått tillbaka spelare som inte kunde vara med förra året, så det känns bra nu när säsongen närmar sig, säger Aki.

Förra året kröntes du till målkung. Hur många mål vågar du lova i år?

– Jag hoppas att jag gör minst lika många mål som förra året men det viktigaste är inte vem som gör målen utan att vi vinner våra matcher. Jag kommer vara lika glad oavsett om det är jag som gör målen eller någon annan bara vi vinner matcherna, säger Akis.

Lagkaptenen som brinner för att bära den svarta tröjan och leda sitt lag är mer återhållsam när det kommer till att förutspå säsongen.

– Den 29 september i år spelas den sista omgången, då får vi se vart vi slutar i tabellen. Innan dess vågar jag inte ge mig på en gissning, avslutar Aki.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar