Målexplosion när Järlefelt och co hade lekstuga

Tredjekedjan med Dennis Santesson, Alex Ek och Johan Järlefelt stod för en målrik show. - Foto: Faton Pasho

Ketchupeffekt i Liljas Arena när Nybro Vikings avgjorde matchen efter 3.03 i första perioden.

delningar

Publiken hade knappt hunnit sätta sig i Liljas Arena när huvuddomare Jim Bergqvist släppte pucken. De 1 315 åskådarna fick sedan se Martin Olsson trampa runt sin försvarare, servera seriens poängkung Janne Kivilahti en fin sidledspassning och finnen gjorde inga misstag när han sköt mellan benen på Adam Ohre och 1-0 på tavlan redan efter 9 (!) sekunder spel.

Drömstarten fortsatte sedan för Vikings när Järlefelt, Ek och Santesson kom ut på isen. Ek hittade fram till en fristående Johan Järlefelt som kunde trycka in 2-0 på tavlan. Då hade vi spelat 1.13 av första perioden. 16 sekunder senare rasslade det till återigen när Marcus Mellström hittade en lucka på Adam Ohre i Dalen-målet. Men det var inte slut där.

Om man någonsin ska referera till någon form av ketchupeffekt så fullbordades den 3.03 in i den första perioden. Denna gång var det Järlefelt som fick bjuda tillbaka Alex Ek och forwarden gjorde inga misstag. 4-0 på tavlan och matchen var i princip avgjord.

Hemmalaget ville dock mer. När kapten Mellström tryckte in 5-0 efter 11.29 gav bortalagets målvakt Adam Ohre upp och det gav väl någon form av resultat, i alla fall tillfälligt. Dalen reducerade till 1-5 innan Johan Järlefelt höll sig framme igen. När matchuret hade tickat upp till de första 20 minuterna av matchen stod resultattavlan på 6-1 och hemmalaget möttes av stående ovationer.

Om första perioden gick till historieböckerna var det tvärtom när den andra perioden var över, mållöst efter ett jämnare spel.

I tredje skapade Dalen nerv i matchen med sina två reduceringsmål men firma Järlefelt, Ek och Santesson ville annat.

Ek hittade fram till Järlefelt som på ett drog till med en passning till Santesson. Forwarden med ett förflutet i Dalen gjorde inga misstag utan satte 8-3.

Dessförinnan hade Linus Olsson hunnit komma med i målprotokollet när Dalen gick för ännu ett reduceringsmål i powerplay när man valde att plocka ut målvakten Adam Björnlinger. Backen pricksköt från egen zon och pucken letade sig in i mål.

– Skönt. Det är alltid kul att vinna. Det är de här det handlar om och det är skönt när man kan bidra till det, säger Johan Järlefelt efter matchen.

Firma Järlefelt, Ek och Santesson verkar fungera bra?

– Ja, det började där i min första match sedan hjärnskakningen. Jag hade varit borta i två veckor och det var Santesson första Try-out-match. Det klickade rätt kan man lugnt säga, sedan har det fortsatt bra, säger Järlefelt.

Ni verkar ha hittat kemin?

– Ja vi är tre spelar som tänker rätt och kompletterar varandra rätt bra ute på banan. Jag tycker vi gör varandra bättre, säger han.

För egen del blev det två mål och två assist.

– Det var en bra dag på jobbet. Det var skönt att få göra mål eftersom det var ett tag sedan sist och ännu skönare att få komma tillbaka på riktigt efter hjärnskakningen. Första perioden är den sjukaste perioden jag varit med om som hockeyspelare under min karriär. Det var en bra kväll helt enkelt, säger han och avslutar.

– Det var vår bästa period på hela säsongen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar