Makalösa Eriksson slog stjärnorna på Friends

Nybrotjejen knep andra platsen före den internationella eliten under Sweden International Horse Show.

delningar

Under helgen avgjordes Sweden International Horse Show i Friends arena i Stockholm. Vid tävlingen Next Champion slutade Nybroryttaren Amanda Eriksson på en andraplats, före de internationella stjärnorna Peder Fredricson och Malin Baryard-Johnsson.

Amanda Eriksson och hästen Luchón bjöd på två felfria rundor och kunde efter att alla hoppat, jubla över en andraplats i sjuårsklassen av den internationella tävlingen.

– Dessa stora tävlingar är alltid proffsigt arrangerade för att tillfredsställa såväl ryttarna och hästarna som publikens behov och intressen. Det är kul att de lägger in klasser för de lite yngre hästarna så att de tidigt får komma in och träna i den arenamiljön innan hindren blir ännu större, säger hon och fortsätter.

– Det är ju våra framtidshästar det här.

Nybroryttaren Eriksson fick se sig besegrad av den irländske ryttaren Bertram Allen, som efter två felfria rundor var sekunden snabbare än Eriksson och Luchón.

Hur kändes det att knipa en andraplats framför flera internationella toppryttare?

– Vi är ofta på samma tävlingar som många av de övriga ryttarna och har tävlat lite internationellt nu och är mer rutinerade. Då tänker man inte på de övriga på samma sätt och vilka man slår i resultatlistan och inte, säger hon.

Vad var det som gjorde att det gick så bra i din debut på Friend?

– Säsongen har varit lång och vi har lyckats hålla en toppform på Luchón inför alla de stora tävlingarna och det är jag mest nöjd över. För att lyckas så bra när det verkligen gäller är det många parametrar som ska klaffa just den dagen, säger Amanda och fortsätter.

– Jag hade båda mina tränare på plats och kunde diskutera med dem hur banan skulle ridas, det känns alltid tryggt. Nu har Lovis sett lite stora arenor så hoppet mellan dem blir inte så stort.

För hästen Luchón blir det lite vintervila innan vinterträningen drar igång igen medan Amanda och de övriga hästarna tränar på för fullt.

– Nu väntar lite vintervila för Luchón innan vinterträningen drar igång medan mina andra hästar redan haft sin vila så de får träna på. Sen drar tävlingarna igång igen i januari och februari och i mars ska vi nog åka på tävling två veckor till Arezzo i Italien med ett gäng hästar, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar