Loord: "Yrkeshögskolans expansion är bra för Kalmar län"

Riksdagspolitikern vill se Yrkeshögskolan expandera.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

I veckan samlades riksdagens utbildningsutskott för att debattera budget för utbildningsområdet. En som deltog var Nybropolitikern Jimmy Loord (KD) som försvarade den budget som Kristdemokraterna och Moderaterna lagt tillsammans.

- Utbildningar som leder till att stärka Sveriges regioners regionala tillväxt och som matchar de olika regionernas behov av kompetensförsörjning är något som bör prioriteras. Här har Yrkeshögskolan kommit att fylla en viktig funktion i hela landet.  Resultaten för yrkeshögskolan är väldigt bra, säger han.

Hela 93 procent av dem som har tagit examen har arbete inom ett år efter utbildningen, menar länspolitikern Jimmy (KD).

– En av de riktigt viktiga delarna i vår budget är att vi nu ger möjlighet för Yrkeshögskolan att expandera. Min bild är att kommuner och regioner slåss om att få dessa utbildningar, efterfrågan är stor. I Kalmar län har debatten stundtals varit het och kritisk över att regionen fått så få utbildningar tilldelade. Nu möjliggör vi för fler utbildningar vilket jag förutsätter även kommer vårt län till del, säger Loord och avslutar.

– Att utbildningarna sker i nära samarbete med näringslivet stärker attraktionskraften och är nyckeln till att utbildningarna också leder till arbete. Det finns en matchning mellan utbildningarnas utformning och arbetsmarknadens behov. I och med gårdagens beslut så har vi möjliggjort för ca.14 000 nya platser och 500 nya utbildningar under 2019. Yrkeshögskolans expansion är bra för Kalmar län.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar