Loord: "Var är pengarna Hallengren"

Jimmy Loord. - Foto: Pressbild

Riksdagsledamoten Jimmy Loord (KD) ställde sig undrade var de beslutade resurserna till primärvård och cancervård tagit vägen.

delningar

Tidigare i veckan meddelade Kristdemokraten Jimmy Loord att han lämnar riksdagen och riksdagsuppdraget efter mars månad.

Trots sitt avhopp från riksdagen var han aktiv under torsdagens frågestund i riksdagen. Riksdagsledamoten och tillträdande oppositionsrådet i Region Kalmar län fick tillfälle att fråga socialminister Lena Hallengren (S) om var de beslutade resurserna till primärvård och cancervård har tagit vägen.

– Berättelserna är många om den vårdkris Sverige befinner sig i. Det behövs en genomgripande reformering av svensk sjukvård. Vård och omsorg behöver stärkas och förbättras och vårdköerna minska. Hälso- och sjukvården är en av de frågor som Kristdemokraterna prioriterat allra högst. Trots att det nu är ett tag sedan som budgeten antogs har hälso- och sjukvården i vår region fortfarande inte fått sina pengar, något jag tycker är anmärkningsvärt, säger Jimmy Loord i ett pressmeddelande och fortsätter.  

– Som nuvarande riksdagsledamot och snart tillträdande oppositionsråd med Hälso- och sjukvårdsansvar i Kalmar län så är jag förstås angelägen om att de resurser jag som kristdemokrat varit med och beslutat om i riksdagen också tillfaller hälso- och sjukvården utan större fördröjning. Det handlar om 1,5 miljarder till primärvården och 500 miljoner till cancervården. Detta är pengar som behövs nu, avslutar Loord 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar