Laddar

Loord: ”Ravings utspel är skenheligt”

Nybropolitikern och Kristdemokraten Jimmy Loord går till motattack på Vänsterpartiets Kaj Raving.

delningar

I ett pressmeddelande som 24Nybro publicerade under torsdagsmorgonen gick Vänsterpartisten och Nybropolitikern Kaj Raving till attack mot regeringen angående lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Han menade på att det är dags att göra någonting åt lagen innan allt faller i bitar.

Nu går Kristdemokraten och Nybropolitiker Jimmy Loord till motattack mot Kaj Ravings uttalande.

– Det är behjärtansvärt men också skenheligt, skriver Kristdemokraternas riksdagskandidat Jimmy Loord och fortsätter.

– Det Kaj Raving inte vill låtsats om är att Vänsterpartiet stödjer regeringens budget som inte innehåller några extra satsningar för att rädda LSS:en. Det Kaj undviker att säga är att Vänsterpartiets och regeringens gemensamma budget i praktiken sänker schablonersättningen för LSS eftersom deras uppräkning med 1,5 procent inte ens täcker löneökningar för assistenterna, fortsätter Loord

Enligt Jimmy Loord har Kaj Raving en god inblick i de budgetförhandlingar vänsterpartiet haft med den sittande regeringen.

– Kaj Raving sitter i Vänsterpartiets partistyrelse och har god inblick i de budgetförhandlingar partiet haft med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Varför kämpade inte Vänsterpartiet mer för LSS i budgetarbetet, frågar sig Jimmy Loord.

Kristdemokraterna har tänkt att satsa 3,3 miljarder kronor de kommande åren för att täcka lönekostnaderna, menar Jimmy Loord.

– Kristdemokraterna har i flera instanser betonat det omänskliga i att regeringen nedmonterar LSS för att spara pengar. KD avsätter 3,3 miljarder de kommande åren för att täcka lönekostnaderna och för att fler ska kunna ha assistansersättning, skriver han och avslutar.

– Det är behjärtansvärt att Kaj Raving säger sig vilja slåss för att stärka LSS:en men det vore då klädsamt om han samtidigt erkände att han och Vänsterpartiet är medskyldiga till den pågående LSS-krisen, avslutar Loord

Har du tips, nyheter eller annat som du vill dela med dig till oss. Tveka inte att höra av dig till redaktionen@24nybro.se. 

Relaterade artiklar