Loord besviken på Hallengren: ”Gör mig väldigt orolig” - Nyheter i Nybro - 24 timmar om dygnet - Helt gratis!

Laddar

Loord besviken på Hallengren: ”Gör mig väldigt orolig”

Trots domen i Högsta förvaltningsdomstolen är Loord orolig och kritisk till ministerns ambition.

delningar

I fredags kom beskedet att personer med funktionsnedsättning får tillbaka rätten till statlig assistansersättning vid till exempel sondmatning, det slog Högsta förvaltningsdomstolen fast i en dom.

Beskedet innebär att personer som tidigare blivit av med sin statliga assistans för sondmatning nu återigen kan söka assistanstimmar för detta.

– Detta är ett väldigt positivt besked för alla som de senaste åren blivit av med sin statliga assistans. Nu gäller det att Försäkringskassan arbetar in nya rutiner som bygger denna domen, säger Jimmy Loord (KD). 

Nybropolitikern och toppkandidaten till riksdagen, Jimmy Loord (KD) är dock fortfarande orolig och kritisk till barn- och äldre ministern Lena Hallengrens (S) ambition att hålla fast vid spardirektivet i LSS-utredningen, trots domen.

– Regeringens LSS-utredning fortgår och skall vara klar i oktober i år. Den innehåller tydliga direktiv om sparkrav på LSS framöver. Min tydliga uppmaning till Lena Hallengren är att ändra i utredningsdirektivet och plocka bort direktivet om besparing på LSS, säger Jimmy Loord (KD)

Lena Hallengren (S) har i flera medier uppgett att hon inte är beredd att ändra spardirektivet i LSS-utredningen, menar Loord. Det är något som upprör Kristdemokraten.

– Vi var flera som hade förhoppningar om att Lena Hallengren skulle driva en annan linje än sin kritiserade företrädare Åsa Regnér. Att hon på riktigt skulle stå upp för de funktionsnedsatta. Nu intar Hallengren samma position som sin företrädare och kommer fortsatt driva en besparingslinje på LSS. Det gör mig väldigt orolig och betyder att vi kan glädjas över dagens dom i HD men att kampen långt ifrån är över, säger han och avslutar.

– Mitt ambition är att återupprätta intentionerna i LSS-lagstiftningen och den ambitionen är omöjlig att kombinera med ytterligare direktiv om besparing.

Sponsrat inlägg

Gran Canarias pärlor

Gran Canaria har i årtionden varit ett av de resmål svenskar föredrar. Här finns det fler än 80 stränder, allt från ganska otrevliga stränder med vass lavasten till underbart dolda remsor av mjuk sand.