Laddar

Lokala föreningarna kan bilda en allians

Smålandsidrotten och Smålands fotbollsförbund bjöd in till diskussion om hur de lokala klubbarnas vardag har förändrat genom åren.

delningar

Det var under måndagskvällen som fem lokala fotbollsklubbar av totalt sju inbjudna fanns på plats på biblioteket i Nybro för att diskutera hur klubbarnas vardag förändrats genom åren. Det var Smålandsidrotten tillsammans med Smålands fotbollsförbund som arrangerade träffen.

– Vi har egentligen haft sådana här tematräffar i tio år i rad. I år valde vi att titta på hur småklubbarnas vardag skiljer sig från då till nu, säger Marcus Johansson idrottskonsulent från Smålandsidrotten. 

Antalet spelare i varje förening diskuterades flitigt, något som har minskat drastiskt de senaste åren. Lösningen på problemet – en fotbollsallians.

– Det blev ett litet samtal med föreningarna men inget vi kom i mål med. De pratade om en fotbollsallians och att samarbeta mer än vad man gör idag för att hjälpa varandra att klara den rådande situationen, säger Marcus.

Totalt kom det fem fotbollsklubbar till mötet. Det var Flygsfors/Gadderås IF, Bäckebo GoIF, Alsjöholms IF, Orrefors IF och Flerohopps GoIF. De som saknades på mötet var S:t Sigfrids IF och Örsjö IF. 

Övriga klubbar i kommunen fanns inte representerade.

Relaterade artiklar