Laddar

Lokal profil lämnar tränarposten: ”Många härliga minnen”

Agim Hasani tackar för sig efter fem år som tränare i Flygsfors/Gadderås IF – ersättare inte klar.

delningar

Efter fem säsonger i den svarta dressen väljer tränaren Agim Hasani att kliva av som huvudtränare för Flygsfors/Gadderås IF. 

– Det är dags att spelarna får höra en ny röst i omklädningsrummet efter fem säsonger. Det är dags för mig att pröva om kunskaperna och erfarenheten jag samlat på mig under dessa år om de är bra nog för en högre nivå, säger Agim Hasani. 

Den 31-årige Nybrobon har under de fem åren i Flygsfors lyckats samla på sig en del på meritlistan – där uppflyttningen från division 6 år 2015 är ett utav dem.

– Människorna runt föreningen är fantastiska och är värda att nämnas. Mycket kärlek till alla inblandade. Har väl inget favoritminne så, men alla gånger där jag kunnat sätta mig ner på bänken och bara njuta av spelet. Alla träningsläger vi varit på, andra halvlek mot Flerohopp inför 500 personer var speciellt. När vi tog steget upp till division 5 var fantastiskt. Ja det finns många härliga minnen, säger Agim.

Hasani blev under sommaren klar som hjälptränare i Oskarshamns AIK – något som han kommer fortsätta att vara säsongen ut.

– Jag är där säsongen ut. Sen får vi se vad som händer. Det är mycket som ska klaffa. Jag har inte hunnit sätta mig ner och prata med sportchefen om nästa säsong ännu så jag kan inte säga så mycket mer där. Sportchefen Mikael Persson kom in för inte så länge sen så vi lär prata snart, säger Agim Hasani.

Enligt uppgifter till 24Nybro.se kan Agim Hasani vara aktuell för en större roll i Oskarshamns AIK. Rykten gör gällande att han erbjudits rollen som assisterande tränare. Men när 24Nybro når Mikael Persson, sportchefen i division 1-klubben, dementerar han uppgifterna.

– Det stämmer inte, säger Mikael Persson.

Efter fem år på Flöget hur är känslan nu när du lämnar? – Vemodigt. Man blir lite nedstämd efter att ha varit där i så många år. Föreningen har gett mig så mycket och i sina bästa stunder har spelarna flugit fram på planen, säger Hasani och fortsätter.

– Varje gång man varit på Flöget de senaste veckorna har man suttit ner och bara tagit in alla intryck och njutit av att vara där. Sen blir man lite sorgsen på samma gång. Är dock stolt över att ha representerat föreningen i så många år.

Föreningen gick under torsdagen ut med att Agims ersättare är i sin slutfas och kommer att presenteras inom kort.

Flygsfors/Gadderås IF hade en tung säsong. Laget åkte ut division 5 med knappast möjliga marginal och slutade på nedflyttningsplats.

 

Relaterade artiklar