Laddar

LÖFVEN: ”Samhället går att förändra”

Se 24Nybros bildextra från när statsministern besökte Nybro och Pukeberg.

delningar

Statsministern Stefan Löfven kom till Nybro och Pukebergs Glasbruk efter ett besök på Länssjukhuset i Kalmar och vårdcentralen i Borgholm. 

När statsministern klev in den gamla glashyttan i Pukeberg möttes han av protester från ett 20-tal personer (kommer på 24Nybro.se under torsdagen) men raskade snabbt vidare och in i den stora hallen.

Inför ett fullsatt Pukebergs glasbruk talade statsministern Stefan Löfven varmt om tidigare förändringar som har skett i världen. Från Sydafrikas apartheid och Nelson Mandel till Europas järnridå och Berlinmurens fall. 

– Vi har gått från att vara en utav Europas fattigaste land till att vara bland de rikaste länderna i Europa. Samhället går att förändra, skanderade Stefan Löfven inför hundratals åhörare.

I inledningen av 2018 har statsministern Stefan Löfven besökt ett 70-tal kommuner runt om i Sverige och planerar tillsammans med övriga statsråd att besöka samtliga innan valet.

– Det är viktigt att hela landet blir sett och respekterat. Jag har varit i kommuner som har sagt att de inte haft en statsminister sedan 1955. Det vill vi förändra. Alla kommuner har olika sätt att bidra med till det svenska samhället och därför behöver alla bli sedda och respekterade, sa Stefan Löfven.

I slutet på mötet hann även åhörarna ställa några frågor till statsministern – ett utav dessa handlade om tryggheten i samhället.

– Vi har lanserat det största trygghetsprogrammet i modern tid. Vi tillskjuter bland annat mer resurser till polisen. Det blir dubbelt så många polisutbildningar jämfört med tidigare. Vi attackerar också den ekonomiska brottsligheten, sa Stefan Löfven.

Mötet avslutades med att Martina Aronsson och Mikael Svanström från Socialdemokraterna i Nybro kommun räckte över en bukett med rosor samt en glasskål.

Relaterade artiklar