Laddar

LISTA: De mest populära resmålen i sommar

Hit reser svenskarna i sommar. Är din favorit med på listan?

delningar

Under många år har Mallorca varit svenskarnas favoritresmål. Men inför sommaren 2018 har nu ett nytt resmål gått om favoritön. Kroatiska Split är en av årets stora raketer, enligt färsk statistik från Ticket Privatresor. I nuläget ligger Split etta på listan över sommarens mest populära resmål.

– Intresset för Kroatien är högt sedan flera år, men har nu inför sommaren 2018 verkligen exploderat. Split är både en mysig stad och en perfekt utgångspunkt för att utforska Kroatiens vackra övärld och den Makarska rivieran längre söderut, säger Katarina Daniels PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

 

Split, Kroatien.  Foto: Pixabay

Om man istället för resmål räknar hela ländernas bokningar så är Spanien fortfarande det mest bokade semesterlandet inför sommaren. Men både Grekland och Kroatien har ökat kraftigt och närmar sig Spaniens bokningsnivå.

En av anledningarna till ökningen tros vara att många researrangörer har styrt om en stor del av sina resurser från Turkiet mot Grekland och Kroatien. En annan anledning är att priserna i Spanien stiger.

– I takt med att priserna till Mallorca har blivit dyrare söker sig fler svenska resenärer till mer prisvärda resmål. Det finns många billiga resor till Kroatien, och även prisbilden på resmålet är lägre än i Spanien, vilket lockar fler och fler semestrande svenskar, säger Katarina Daniels.

Flera resenärer har också börjat återvända till Turkiet i år, efter flera års nedgång. Enligt Ticket Privatresor syns detta främst på turistorten Alanya som har ökat från plats 15 till plats 7 på topplistan.

Här är sommarens mest populära resmål: Siffran inom parentes visar förra årets placering. 

Split (3)

Mallorca (1)

Kreta (2)

Malaga (5)

Rhodos (4)

Cypern (6)

Alanya (ny)

Bangkok (10)

Alicante (ny)

Paris (ny)

Relaterade artiklar