Laddar

Lindvall: ”Vi vill utreda frågan om biltrafik i centrum”

Moderaterna ger sig in i frågan om biltrafik i centrum.

delningar

Öppen eller stängd biltrafik på Storgatan? Det är den stora frågan bland Nybro kommuns politiker i dagsläget.

I början av veckan gick Socialdemokraterna i Nybro ut med ett vallöfte – vinner man valet stänger man Storgatan för biltrafik.

Förutom Socialdemokraterna har även Miljöpartiet yttrat sig i frågan och står i linje med att stänga biltrafiken i centrum.

Nu ger sig ytterligare ett parti in i debatten och det är Moderaterna. Partiet vill, istället för att ta förhastiga beslut, utreda vad trafik på Storgatan har betytt för stadens butiker, innan man går ut och förbjuder trafiken.

– Den stora frågan handlar inte om trafiken utan om den centrumnära handeln. Om handeln i centrum dör ut är vi inte med på det här beslutet. Därför tycker vi att man borde göra en utredning om vad trafik på Storgatan har betytt för stadens butiker, innan man tar ett beslut, säger Daniel Lindvall (M). 

Partiet är måna om vissa problem som trafik i centrum har medfört under den senaste tiden och vill i och med det satsa mer på parkeringsövervakning.

– Vi vill se parkeringsvakter på oregelbundna tider som bevakar centrum och trafiken där. I det stora hela handlar det om att vi i Nybro behöver fler poliser och det kanske där det stora problemet ligger, säger han och avslutar.

– Att andra partier går ut i mars med vallöften ser vi bara som valfläsk och att göra det redan i mars gör att det surnar till, till valet i september.