Laddar

Lindén avgjorde rysarmatchen: ”Det är underbart”

3-0 underläge mot serietvåan blev till slut 6-5 vinst när hemmalaget bröt sin negativa trend.

delningar

Gästerna Vetlanda hade inför onsdagskvällens match mot Nybro IBK inte förlorat en enda match under de fem första matcherna i division 2 och det såg ut att gå bortalagets väg även denna afton.

3-0 ledning efter halvmatchen spelad och ett järngrepp på femte tre poängaren för säsongen. Då vaknade hemmalaget Nybro IBK till liv.

1-3 reduceringen kom 14 sekunder efter 0-3 målet, signerat David Olsson. Samme Olsson var framme 37 sekunder efter och dunkande dit 2-3 bakom Joakim Sönnerling i Vetlandamålet och gav liv i matchen.

Nytillskottet och förra årets poängkung Emil Johansson ville också ha med ett finger i spelet. Forwarden kvitterade till både 3-3 och 4-4 i början på den tredje perioden. Dock gav sig inte gästerna utan lyckades skrapa fram sitt femte mål för kvällen.

Då klev 17-årige Oliver Lindén in i matchen.

Backen ordnade fram 5-5 kvitteringen i powerplay med dryga minuten kvar av matchen och avgjorde sedan själv i förlängningen efter att ha hittat samma kryss två gånger om.

– Ja vad ska man säga. Det var inte dem hårdaste skotten jag har skjutit men dem gick in och det är de som räknas, säger matchvinnaren och skrattar.

Pappa Lindén stod i publiken och sa ”våga skjut nu”. Hörde du det? – Han har tjatat hela karriären. Det ända jag har fått höra från honom är skjut, skjut, skjut. Så jag får väl börja lyssna mer på honom, säger Oliver.

Efter två tunga förluster plockar Nybro IBK två välbehövliga poäng mot serietvåan Vetlanda.

– Det är underbart. Vi har varit så nära att vinna tidigare så det var vår tur att gå ifrån matchen med en vinst i bagaget, avslutar Lindén.

Relaterade artiklar