Lantligt och hemtrevligt lockar löpare till Florhult

Arrangören: "Det brukar bli en familjär stämning på plats".

delningar

I det natursköna Florhult, strax utanför Nybro har det populära loppet, Florhultsloppet gjort sig ett namn ute bland löpare.

Loppet skiljer sig väldigt mycket från andra springlopp då deltagarna bjuds på en lantlig och hemtrevlig miljö bland Florhults skogar.

– Loppet sticker ut ur mängden mycket tack vare omgivningen och miljön runt omkring. Det är inte så pretentiöst här ute utan det brukar bli en familjär stämning på plats som många tycker om, säger arrangör Andreas Skarsäter.

För sex år sedan startade arrangören och tävlingsledaren Andreas Skarsäter sitt lopp hemma i Florhult. Från att ha varit 25 deltagare det första året har det sedan bara växt allt större.

– Vi brukar landa på runt omkring 100 strecket. Några anmäler sig i tid och andra anmäler sig under dagen, säger han.

Vad beror det på?

– Det har blivit en trend att anmäla sig senare och senare för varje år. Det är många lopp som går av stapeln och då vill man känna efter hur kroppen mår innan man anmäler sig, säger Andreas.

För två år sedan presenterade Florhultsloppet tillsammans med en av sina sponsorer, Nybroföretaget Advitum en ny klass, nämligen lagklassen.

Varför valde ni att gå in i den här tävlingen?

– Det är för att den här tävlingen går i linje med oss. Den är gemytlig och hemtrevlig. Dessutom är det ett litet lopp om man jämför med de stora loppen, lite som vårt företag, säger Markus Persson, vd för Advitum.

Efter två år med lagtävlingen vill Markus Persson se fler Nybroföretag ställa upp i loppet.

– Det hade varit trevligt om fler företag utmanade oss och ställde upp i lagtävlingen. Vi är sex tappra löpare i två tremanna-lag. Jag uppmanar samtliga som kan och vill att anmäla sig till tävlingen. Det behöver inte handla om att vinna utan ha en trevlig stund i natursköna Florhult, avslutar han.

Den 15 juni går startskottet ute i Florhult när löparna ska springa totalt 5,7 kilometer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar