Länsstyrelsen polisanmäler Nybrobo för misstänkt brott

Handläggaren menar att detta är ett försök till bedrägeri.

delningar

En Nybrobo sökte statligt stöd för solceller som företagare i slutet på maj förra året. I ansökan uppgav Nybrobon att sökandet av projektet skulle starta i mitten av juni förra året.

Länsstyrelsen å sin sida beviljade ansökan i slutet på oktober på de uppgifter som hade angivits i ansökan.

I december skickade Nybrobon en begäran om utbetalning till länsstyrelsen men i materialet som bifogades fanns ett intyg med uppgifter om solcellsanläggning med produktion från mitten av maj. Samtidigt fanns det fakturor som uppgav att installationen av anläggningen hade påbörjats vecka 24, uppger nyhetsbyrån Sirén.

Handläggaren reagerade då på det faktum att nätintyget i detta fall visade att anläggningen var påkopplad till nätet innan installationen, vilket aldrig tidigare skett i något annat ärende, skriver Länsstyrelsen.

Handläggaren kontaktade då Energibolaget i mitten av januari i år för att höra med dem om det kunde vara möjligt att de kopplade på en anläggning trots att inga solceller fanns uppsatta. Energibolaget meddelade då Länsstyrelsen att Nybrobon hade produktion från och med i mitten av maj på anläggningen, vilket innebär ätt det vid den tidpunkten och framåt fanns solceller uppsatta och att de producerade el.

Nu menar handläggaren att Nybrobon medvetet försökt vilseleda Länsstyrelsen och försökt att få beviljat stöd utbetalat trots att anläggningen redan varit uppsatt. Handläggaren menar att detta är ett försök till bedrägeri, skriver nyhetsbyrån Sirén.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar