Laddar

Kvinnoförnedrande budskap sprids i Nybro

Någon har satt upp klisterlappar runt om i Nybro med bland annat kvinnoförnedrande budskap. "Det är för jävligt. Samhället måste säga ifrån", säger en person som har sett klistermärkena.

delningar

I Emmaboda har man haft problem med nazistiska klisterlappar under en tid. Nu verkar trenden med klisterlappar, för att påvisa andras människors tillkortakommanden, tagit sig till Nybro.

Budskap om bland annat kvinnors underlägsenhet, där man beskriver att ”en kvinna som inte bär slöja ber om att bli våldtagen”, har klistrats upp runt om i staden.

På en annan lapp står det ”No Democracy We Want Just Islam”.

– Det är för jävligt. Samhället måste säga ifrån. Sådant borde inte förekomma alls bland folk, säger en person som sett lapparna, som dock vill vara anonym.

På Facebook sprids bilder på klistermärkena och det är många som fördömer texterna och dess innebörd. Vissa menar på att det är någon som sätter upp dem för att rikta hat mot nyanlända. Att de ska få skulden. Andra menar att det just är nyanlända som satt upp dem.

Polisen meddelar att de inte vet någonting i nuläget om vem som kan ha satt upp lapparna.

”Förmodligen någon som vill provocera fram ännu mer hat genom att få alla att tro att det är de nyanlända…”, skriver en person på Facebook.

”Polisanmäl. Man kan inte bara skita i sånt här. Det måste komma till allas kännedom oavsett vem som gjort det. Vi måste börja säga ifrån och inte bara sitta i stugorna och klaga”, skriver en annan.

Händelsen är polisanmäld.