KRÖNIKA: "Vad händer nu Vikings?"

Faton Pasho efter att Vikings missat Allettanplatsen: "Det fanns en anledning till varför man sparkade Andreas Holfelt förra säsongen."

delningar

När säsongen fick ett abrupt slut uppe i Boden valde Nybro Vikings att gå en annan väg i våras. Målet var att bli en tung pjäs som år efter år skulle vara med och fightas med topplagen i Hockeyettan.

För att nå dit valde Krister Engdahl och sportgruppen att stryka ett streck över Andreas Holfelt. Man gav honom sparken efter två raka Allettanspel och ville ta in en mer erfaren tränare, en tränare som kunde ta föreningen och laget till en ny nivå.

Efter 18 säsonger i föreningen fick Holfelt ge plats åt målvaktsikonen Sami Lehtinen med tre säsonger i Nybro Vikings som spelare och en halv säsong som tränare.

I ett pressmeddelande förklarade föreningen att anledningen till att Holfelt fick gå var att man ville ta sig längre än play off, inte för Holfelt hade presterat dåligt. Man valde därför att anlita Sami. Låt mig citera:

"Nybro Vikings IF ser rekryteringen av Sami som en viktig del i den process som sedan tidigare inletts där vikten och fokus kommer ligga på junior- och ungdomsverksamhet samt stärka positionen som ett topplag i Hockeyettan."

Nu har föreningen, med faktum att laget missar Allettan för första gången på tre år efter förlusten mot Troja/Ljungby i grundseriens sista omgång, istället för att ha tagit ett kliv framåt tagit två steg bakåt från det där pressmeddelandet tidigare i våras.

Vad var det som gick snett?

Förutom att Sami Lehtinen värvades till tränaruppdraget så tog Nybro Vikings inför i år in spets i form av Janne Kivilahti, Pavel Krajcovic och Patrick Nilsson. Lägg därtill Dennis Santesson, Roni Rukajärvi och Simon Mattsson som anslöt under höstsäsongen så såg det på pappret ut som ett lag för minst Allettan – men så blev inte fallet.

Det går att skylla på plattmatcher, otur, skador och andra konstigheter men det går inte att vifta bort det faktum att laget, trots en trupp för Allettan, missade att spela till sig en plats i Hockeyettans finrum.

Vem bär ansvaret?

Frågan är vilken väg föreningen vill ta nu. Blir det att fortsätta på Sami-spåret eller ryker den finländske målvaktsikonen redan efter en säsong som huvudtränare? Får Pär Wallin sota för lagbygget eller är ledningen nöjda trots missad Allettanplats?

Det fanns en anledning till varför man sparkade Andreas Holfelt förra säsongen men den anledningen är inte lika klar nu som den var då.

Frågan jag ställer mig till ledningen – vad händer nu Nybro Vikings?

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar