Laddar

Kontanthantering på partiets radar

Bankernas kontanthantering har varit en stor snackis ett bra tag nu. I helgen beslutade Kristdemokraterna i länet med Jimmy Loord i spetsen att driva frågan vidare.

delningar

I lördags samlades Kristdemokraterna till partidistriktsårsmöte i Kalmar, där ett 70-tal medlemmar från länet deltog.

På mötet antog man flera förslag som partiet ska driva i kommande riksting. Ett utav av förslagen kom från Nybropolitikern Jimmy Loord.

Kristdemokraten hade skrivit en motion där han vill se att partiet kommer fram till ett framkomligt förslag till lagstiftning för bankernas skyldighet att hantera kontanter.

– Jag är inte emot utveckling men detta ställer till problem för både privatpersoner men framförallt föreningsliv som idag blir nekade att lämna in kontanter och i bästa fall få göra det till en väldigt hög avgift, skriver Jimmy Loord i ett pressmeddelande.

Under lördagen klubbades hans motion igenom om bankernas kontanthantering.

– Som kristdemokrat är jag mån om att civilsamhälle och föreningsliv får bästa förutsättningarna att verka och arbeta. I Nybro kommun där jag bor och i övriga Kalmar län har vi ett rikt föreningsliv som bidrar med så mycket mervärden som är otroligt viktiga för oss, skriver Kristdemokraten och fortsätter.

– Jag vill hävda att föreningslivet är en av de viktigaste aktörerna för fostran i god demokrati och sammanhållen samhällsgemenskap. Det är också en plats där man får tillfälle att ofta umgås över åldersgränserna. Kan vi då som politiker underlätta arbetet för föreningslivet att fungera väl så ska vi göra det. Min bild är att bankernas ovilja att hantera kontanter försvårar arbetet för föreningslivet, avslutar han.

Relaterade artiklar