Konsert skramlar ihop till musikhjälpen

Kulturskolechefen: "Årets tema passade väl in i kulturskolans verksamhet".

delningar

SVT:s och Sveriges Radios insamling Musikhjälpen avslutades i förra veckan. Över 50 miljoner kronor samlades in där årets tema var ”Alla har rätt att funka olika”.

Redan förra året valde kulturskolan i Nybro att haka på när man skramlade ihop pengar till insamlingen. Nu gör man det igen – genom två konserter i vintertid den 19 och 20 december.

– Vi gör alltid två stycken konserter för att de inte ska bli alldeles för långa. I år kommer konserterna att ha två olika program där grunddragen i bägge kommer att vara dansnummer, säger Kulturskolechef Thomas Björklund Svensson och fortsätter. 

– Det kommer bli en dans och musikalisk uppvisning. 

Hur kommer det sig att ni skänker pengarna till musikhjälpen?

– Vi gjorde det redan förra året och kände då att del så drunknar man i alla julkonserter som finns runt omkring. Dessutom ville vi att eleverna själva skulle bestämma vad de ville spela för låtar, så det utmynnade i en vinterkonsert, säger Thomas och fortsätter. 

– Sedan fungerade Musikhjälpens tema väldigt bra med kulturskolan och vad vi har för mål själva. Så det blev på det viset.

Hur mycket pengar hoppas ni på att dra in? 

– Givetvis hoppas vi kunna slå förra årets summa men framförallt hoppas vi att konserten ska få barnen att känna mening, avslutar han. 

Föreställningarna äger rum klockan 18.30 i Folkets hus.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.