Laddar

Konsert skramlar ihop till musikhjälpen

Kulturskolechefen: "Årets tema passade väl in i kulturskolans verksamhet".

delningar

SVT:s och Sveriges Radios insamling Musikhjälpen avslutades i förra veckan. Över 50 miljoner kronor samlades in där årets tema var ”Alla har rätt att funka olika”.

Redan förra året valde kulturskolan i Nybro att haka på när man skramlade ihop pengar till insamlingen. Nu gör man det igen – genom två konserter i vintertid den 19 och 20 december.

– Vi gör alltid två stycken konserter för att de inte ska bli alldeles för långa. I år kommer konserterna att ha två olika program där grunddragen i bägge kommer att vara dansnummer, säger Kulturskolechef Thomas Björklund Svensson och fortsätter. 

– Det kommer bli en dans och musikalisk uppvisning. 

Hur kommer det sig att ni skänker pengarna till musikhjälpen?

– Vi gjorde det redan förra året och kände då att del så drunknar man i alla julkonserter som finns runt omkring. Dessutom ville vi att eleverna själva skulle bestämma vad de ville spela för låtar, så det utmynnade i en vinterkonsert, säger Thomas och fortsätter. 

– Sedan fungerade Musikhjälpens tema väldigt bra med kulturskolan och vad vi har för mål själva. Så det blev på det viset.

Hur mycket pengar hoppas ni på att dra in? 

– Givetvis hoppas vi kunna slå förra årets summa men framförallt hoppas vi att konserten ska få barnen att känna mening, avslutar han. 

Föreställningarna äger rum klockan 18.30 i Folkets hus.