Koncernen förvärvat utländskt bolag: "Vi säkrar delar av vårt behov"

Olof Hansson affärsområdeschef på Södra Skog. - Foto: Pressbild

Företaget stärker sina positioner i landet – tar över den skogliga organisationen med 24 medarbetare.

delningar

Skogsindustrikoncernen Södra som finns i bland annat Långasjö och Orrefors har under månaden förvärvat Bergvik Skog AB:s skogliga innehav i Lettland. Totalt uppgår arealen till 111 100 hektar, varav 80 300 hektar är skogsmark.

– Genom denna investering säkrar vi delar av vårt behov av skogsråvara. Vi får en bättre struktur på vår virkesimport, som kompletterar våra medlemmars virkesleveranser och stärker Södras konkurrenskraft, säger Lars Idermark, vd och koncernchef för Södra.

Södra äger sedan tidigare cirka 15 000 hektar skogsmark i Lettland och stärker i och med förvärvet sin position påtagligt.

– Det nya innehavet är även en god kapitalplacering som bas för framtida utveckling av Södra, vilket självklart gynnar våra 51 000 medlemmar, säger Lena Ek, ordförande för Södra.

Förvärvet avser samtliga aktier i bolagen SIA Bergvik Skog och SIA Ruda. Dessutom inkluderar förvärvet den skogliga organisationen med 24 medarbetare.

– Lettland är i dag och framåt en viktig del av Södras råvaruförsörjning. Med förvärvet av ny skogsmark har vi en unik chans att stärka vår ställning på den lettiska marknaden. Vi fortsätter också den inriktning som Bergvik Skog har haft, med att utveckla ett hållbart skogsbruk med höga skogsvårdsambitioner, säger Olof Hansson, affärsområdeschef Södra Skog.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar