Kommunen visar positivt resultat för fjärde året i rad: "Det är glädjande"

Det preliminära bokslutet för 2018 visar på 19,9 miljoner kronor i överskott.

delningar

Nybro kommun visar för fjärde året i rad ett positivt resultat när det preliminära bokslutet för 2018 presenterades. Överskottet landade på 19,9 miljoner kronor och en stor del av det kommer från försäljning av anläggningar och finansiella intäkter.

- Det är glädjande att vi återigen har ett positivt resultat och våra verksamheter fortsätter att leverera god service, säger Christina Davidson (C), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande och fortsätter.

- Vi står dock inför en framtid som i nuläget visar på lägre skatteintäkter som innebär ett kontinuerligt arbete med resultat i balans och jag är stolt över alla kompetenta och professionella medarbetare. 

Skatteintäkterna och den kommunala utjämningen blev högre än budgeterat under 2018. Nämnderna redovisade både överskott och underskott men i den totala sammanräkningen landade nämnderna på ett överskott på 800 000 kronor.

– Under året har det skett ett omfattande arbete i kommunen som inspirerats av viljan att erbjuda invånarna god service, skriver Nybro kommun i ett pressmeddelande.

I kommunplanen för 2019-2021 finns en generell besparing på 15 miljoner kronor som inte är utlagd på verksamheterna.

– Detta tillsammans med den senaste skatteprognosen som visar på lägre skatteintäkter på 8 miljoner kronor innebär att åtgärder måste vidtas för att nå resultat i balans. Nämnderna och förvaltningarna får därför i uppdrag redovisa åtgärdsplan på 2 procent senast den 30 april, avslutar Nybro Kommun.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar