Knallrekord för marknad: "Det är jättekul"

På söndag är det dags för Örsjö marknad – i år satsar arrangörerna mer på barnen.

delningar

Örsjö marknad har på kort tid gått från att vara nedläggningshotad till att vara en väldigt uppskattad marknad – inte minst av knallarna och besökarna.

Fem föreningar Örsjö Byalag, Örsjö PRO, Svenska Kyrkan – Nybro Pastorat, Örsjö Bygdegårdsförening och Örsjö Idrottsförening står som arrangörer för marknaden och på söndag är det dags igen.

– I år kommer det bjudas på ett bra sortiment med mycket fokus på barnen. Vi har bland annat hyrt in en hoppborg och sedan ska vi dela ut ballonger till barnen, säger Roy Runmark, marknadsgeneral och fortsätter.

– Till söndagens marknad har hela 50 knallar anmälts sig och det blir lite mer kvalité och inte tio av samma utbud. Det blir helt enkelt en blandad kompott.

50-knallar säger du – är det något nytt rekord?

– Ja det är flest hittills i alla fall så det är jättekul, säger han.

Varför har Örsjö marknad blivit så populär bland knallarna?

– För det första så är det himla trevligt och lite gemytligt. Sedan tror jag det handlar om allt runtomkring. I år kommer vi på lördagskvällen köra en liten marknadsafton där vi kommer att bjuda på lite livemusik i form av 80-talsrock, säger han och fortsätter.

– Allt för att skapa en god stämning i bygden. Det är lite unikt med marknadsafton och det är inte många som har det. Så det är roligt att kunna bjuda på det och alla är hjärtligt välkomna.

Under marknadsdagen brukar mellan 1200 personer till 1500 personer besöka marknaden, något arrangörerna hoppas på även i år.

– Vi brukar ligga någonstans däremellan och hoppas att vi når dit i år med. Det hade varit roligt att sätta Örsjö på kartan, säger Roy och avslutar.

– Utan våra eldsjälar som hjälper till så hade det här aldrig fungerat. Vi är ett bra team helt enkelt.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar