KLART: Norberg blir tillförordnad sportchef i KFF

Jesper Norberg (till höger), får ny nyckelroll i föreningen. Foto: Suvad Mrkonjic. - Foto: Bildbyrån

Får nyckelroll i föreningen. "Jag ser fram emot att leda det arbetet tillsammans med de andra i ledningsgruppen".

delningar

När sportchefen i Kalmar FF, Thomas Andersson-Borstam valde att säga upp sig den 21 maj, sa klubbchefen Mattias Rosenlund på en pressträff att en sportgrupp skulle ersätta Andersson-Borstams uppgifter.

En kvartett bestående av huvudtränaren Magnus Pehrsson, assisterande tränare Jesper Norberg, klubbchef Mattias Rosenlund samt akademi- och utvecklingschefen Jens "Jensa" Nilsson.

Knappt en vecka efter beskedet om Andersson-Borstams avgång kunde Kalmar FF specificera uppgifterna. Klubbchefen Mattias Rosenlund skulle ha ansvar och representera Kalmar FF gentemot SEF och SvFF samt ha löpande administration kring spelare och övergångar.

För "Jensa" innebar förändringen inget drastiskt. Han ska vara länken mellan akademin och a-laget. Till huvudtränaren Magnus Pehrssons uppgifter adderades ett ansvar för "föreningens strategi gällande akademins fotbollsutbildning, spelsätt, träningsmetodik och urval samt som länk mellan akademi och A-lag".

Assisterande tränare Jesper Norberg sades initialt att han skulle ansvara för rekrytering och försäljning av spelare. Och under måndagskvällen meddelade Kalmar FF att Jesper Norberg kommer att bli tillförordnad sportchef.

– Vi är inne i ett viktigt skede med hur truppen skall byggas både i detta och i kommande transferfönster. Detta har inneburit att Kalmar FF och jag kommit fram till att min tid behöver prioriteras och fokuseras kring truppbygget och jag ser fram emot att leda det arbetet tillsammans med de andra i ledningsgruppen, säger han till Kalmar FF:s hemsida.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar