Laddar

Klart: Kaptenen näst på tur att förlänga

Nybro Vikings fortsätter att rusta upp inför nästa säsong. Nu har klubben förlängt kontraktet med lagkaptenen Marcus Mellström.

delningar

28-åringen Marcus Mellström har gjort åtta A-lagssäsonger i Nybro Vikings och mer än 300 matcher för sin moderklubb. Nu är det klart att han stannar minst två säsonger till i den rödsvarta tröjan.

– Det känns jättebra. Jag tycker vi påbörjade något riktigt bra den här säsongen som var. För egen del känner jag att efter några mindre lyckade år så har jag hittat tillbaka glädjen och inspirationen. Så det kändes självklart att skriva på för ytterligare två år här i Nybro, säger Marcus Mellström.

Förutom att Nybro Vikings ha gjort klart med sin fjärde spelare inför nästa säsong, så har man även förlängt med en ledargestalt och trotjänare.

– Marcus har varit här i många år och är den spelaren som vet vad som krävs för på den här nivån. Han vet vad Nybro Vikings står för och han är en god förespråkare av det. Mellström är viktig både på och utanför isen och vi är jättenöjda över att ha förlängt med honom, säger tränaren Andreas Holfelt.

Hur viktig var den här förlängningen för Nybro Vikings? 

– Alla förlängningar av spelare som vi vill ha kvar är viktiga. Marcus Mellström är en Nybrokille med många år i Vikingströjan. Man kan inte enbart ha killar som kommer i en säsong eller två och sedan flyttar igen. Det handlar om att ha en stabil grund att stå på och det är de vi får med Marcus. Han är en viktig spelare för oss, säger Holfelt.

Äldst i laget och den spelaren som gjort flest matcher av alla spelare i den nuvarande truppen – känner du att du har fått rollen som pappa i laget? 

– (Skratt) Nä det skulle jag inte vilja påstå att jag har. Jag har varit äldst i två säsonger så någon papparoll har jag inte fått, avslutar forwarden.

Relaterade artiklar