Laddar

Klart: Han tar över Madesjö IF

Madesjö IF:s damer har gjort klart med en ny tränare. Det blir erfarna Andreas Molistanou som skall leda laget över säsongen 2016.

delningar

För någon månad sedan stod det klart att Ola Quist inte fortsätter som huvudtränare för Madesjö IF:s damer. Nu har man gjort klart med hans ersättare. Andreas Molistanou tränar laget säsongen 2016.

– Det känns verkligen bra. Det var egentligen inte meningen att träna något lag i år men jag fick ändra mina planer när Mattias (Jansson, ordförande i Madesjö IF) visade intresse, säger Molistanou.

Det är en erfaren tränare som tar över Madesjö. Molistanou har bland annat tränat Lindsdals IF:s damer och Kalmar Kurdiska FC. Nu senast har han varit hjälptränare till Billy Lansdowne i Läckeby GoIF.

– Jag är taggad och ser fram emot att träna laget, säger han.

Vad tilltalade i Madesjö? – Laget lyckades ta sig upp i tvåan ganska lätt förra säsongen. Men tvåan är en tuffare serie med många bra lag. Så det är en bra utmaning att bygga ett bra lag. Några spelare är kontaktade och förhoppningsvis på väg in samtidigt som några lyfts upp från U-laget. Det ser jag som viktigt, att ge de yngre spelarna chansen, säger Molistanou.

Vad har du fått för intryck av laget? – Madesjö är en klubb som lägger stor vikt vid sin ungdomsverksamhet och ser damfotbollen på samma sätt som herrfotbollen. Det är en fin träningsanläggning och en styrelse som brinner för föreningen. Det är precis vad man vill som tränare, säger han.

– Jag tittade på laget under en träning igår och jag tycker det finns många bra och unga spelare att bygga på i framtiden.

Molistanou beskriver sig själv som en tränare med vinnarskalle som vill få ut det bästa ur sina spelare. Att bygga ett lag som vill jobba för varandra.

– Hög press och anfall efter färdiga mönster föredrar jag. Och självklart vill jag ha bollen på marken, säger han.