KLART: Han tar över Joelskogens Camping

Familjen Mattsson har tagit över Joelskogens Camping - Foto: Faton Pasho

Efter MyWay – familjen har gjort klart med Joelskogens camping.

delningar

I slutet av februari stod det klart att Magnus Mattsson med familj skulle ta över ägandet av MyWay-butiken i centrala Nybro.

– Det var tillfälligheter som gjorde att vi tog över verksamheten. Vi var ute efter en butik och när den här dök upp på marknaden så passade det oss bra in i livet, säger Magnus och fortsätter.

– Jag har tidigare bedrivit kioskverksamhet i Kalmar på fängelset och häktet men får nu chans att ta över en fysisk butik, vilket jag är glad över.

I månadsskiftet mars tog han över helt på MyWay och i april tar han över nästa verksamhet, nämligen Joelskogens camping.

– Dels dök erbjudandet upp samtidigt som MyWay-diskussionerna och efter att ha tittat över resurserna lite och snackat med leverantörerna så var det bara att köra, säger Magnus Mattsson och fortsätter.

– Vi är rätt många i familjen och jag har ett antal grabbar som går i skolan och pluggar som behöver ett sommarjobb. Så det kommer att finnas arbetskraft med andra ord, sedan söker jag folk som kan vara på kriminalvården.

Den 15 april slår Mattsson upp portarna till Joelskogens camping och han har planen klarlagd inför årets säsong.

– Jag vill ju att Joelskogens Camping ska vara som ett komplement till Böda Sand och Saxnäs. När besökare vill komma hit för att titta på Glasriket eller rent av besöka Nybro så ska det finnas en campingmöjlighet, säger han och fortsätter.

– Vi planerar att ha en så bra kioskverksamhet som det går där det kommer att finnas frallor, tidningar, glass och så vidare. Det ska vara en riktigt bra kiosk för det ändamålet och inte bara för campingen utan även för alla badgäster som kommer till Linnéasjön.

Den 15 april drar ni igång verksamheten – hur förväntansfull är du?

– Vi kommer dra igång lite smått och förhoppningsvis ska vi kunna ha våra första bokningar då. Planen är att få upp hemsidan så fort som möjligt så att bokningssystemet kommer igång, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar