Laddar

KLART: De tar över TorgEtts gamla lokal

Hon lämnar den lilla butiken på Storgatan i Nybro och flyttar in till TorgEtts gamla lokal: "Det blir en helt ny och unik butik".

delningar

TorgEtts gamla lokal inne i centrum har sedan i mitten på februari förra året stått tom – något som nu ändras. På måndagen meddelade Eva-Lena Hansson, ägare till parfymeriet Cazandra att hon flyttar in verksamheten där.

– I början på oktober flyttar vi in till vår nya butik där gamla TorgEtt låg, säger hon.

Med en betydligt större lokal för parfymeriet kommer utbudet att öka enligt Eva-Lena.

– Det blir en betydligt större lokal än vad vi har idag så vi kommer att ta in kläder från Jetset Trends och DesignWerket, säger Eva-Lena och fortsätter.

– Det blir den första svenska fysiska butiken som säljer rockabilly från Jetset Trends. Vi kommer ha det största och bredaste sortimentet i hela landet, säger Eva-Lena.

Redan den 5 oktober slår parfymeriet Cazandra upp portarna i den nya butiken med en grand opening.

– Vi har nästa helg på oss att flytta verksamheten för på torsdagsmorgonen den 5 oktober öppnar vi med världens jippo. Det kommer bli enormt häftigt med en helt ny och unik butik, säger Hansson.

Många i staden pratar om att centrumhandeln håller på att dö – du väljer att trotsa det och satsar vidare? – När jag tog över verksamheten för två år sedan så sa jag att nu ska jag satsa så att det ryker. Jag tänker köra ända in i teglet om det är det sista jag gör får att få upp Nybro city på fötterna igen, säger Eva-Lena.

Livspartnen Lars Hansson beundrar Eva-Lenas satsning och uttryckte följande på sin Facebook-sida:

– Jag beundrar Eva-Lena som struntar i allt negativt prat om ”butiksdöd” och andra Janteinspirerade domedagsprofetior för centrumhandeln i Nybro. Eva-Lena ger sig backen på att lyckas, skaffar nya och större lokaler, och utökar sortimentet. Hon engagerar sig för att både nya och befintliga handlar i Nybro ska göra samma sak, skriver han.

I våras utsattes parfymeriet för inbrott, något som nu Eva-Lena ser som en revansch i och med flytten.

– Vi hade otur i våras med inbrott. I och med flytten så känns det här som en revansch för oss. Det kommer bli fantastiskt helt enkelt, avslutar hon.