Laddar

KLART: Byggvaruhusjätten vill etablera sig i Nybro

En stor aktör på den svenska marknaden för byggvaror vill etablera sig i Nybro. "Vi kan tänka oss att börja där redan i morgon".

delningar

Byggvaruhusjätten Byggmax vill etablera sig i Nybro. Det berättade affärsområdeschefen Samuel Lindén när 24Nybro.se nådde honom under måndagseftermiddagen.

– Det stämmer bra. Vi tittar hela tiden på expansion och etableringar och där är Nybro med bland flera orter, säger han.

För tillfället för Byggmax en dialog med kommunen om lediga lokaler.

– Hittar vi rätt kan vi tänka oss att börja där redan i morgon. Vi jobbar ofta snabbt och handlingskraftigt, säger Lindén.

Maria Faltin är näringslivschef i Nybro kommun.

– Vi har gått ut och hört oss för med fastighetsägare om det kan finnas något som skulle passa Byggmax.

Samuel Lindén berättar att man även på lång sikt kan tänka sig att bygga ett helt nytt varuhus i Nybro.

– Märker vi att det fungerar bra så finns det ingenting som talar emot att vi inte kommer bygga upp ett eget varuhus. Men i ett första skede vill vi flytta in i en befintlig lokal.

Hur har Nybro kommit upp på tapeten? – Varför inte, liksom? Vi tittar alltid på vilka aktörer som redan finns på orten och runt omkring. Hur mår kommunen och så vidare?

Har ni fått napp på lokal ännu? – Jag kan väl säga att det rör på sig i alla fall. Men vi tar gärna emot tips på lokaler och den som kommer med ett tips som leder till etablering betalar vi ut 20 000 kronor till.