KFF genrepar mot FC Nordsjälland: "Vi är i den fas vi hade räknat med"

KFF:s tränare, Magnus Pehrsson. - Foto: Mattis Andersson

Sex dagar till allsvensk omstart. "Det blir ett bra tillfälle att fortsätta jobba med relationerna på planen".

delningar

Förra veckan spelade Kalmar FF mot Hammarby IF i en träningsmatch i Kosta och gick vinnande ur den matchen med 1-0 efter att Alexander Ahl-Holmström gjort matchens enda mål. Under tisdagen genrepar Kalmar FF borta mot danska FC Nordsjälland i just Danmark.

– Det känns bra att få en bra träningsmatch mot ett bra motstånd innan Allsvenskan sätter igång igen. Vi kommer spela på en bättre plan än senast i Kosta och det gör att vi får möjlighet att jobba på en plan som tillåter anfallsspel. Det blir ett bra tillfälle att fortsätta jobba med relationerna på planen och se hur laget fungerar, säger tränaren Magnus Pehrsson till Kalmar FF:s hemsida och fortsätter.

– FC Nordsjälland är en motståndare som står för en väldigt passningsorienterad och attraktiv fotboll. Vi har inte lagt så mycket tonvikt på dem inför imorgon men har olika sätt att hantera olika typer av organisationer. Vi får vara beredda på hur de uppträder men vet att det är ett lag som spelar många unga spelare med fokus på anfallsfotboll, säger Magnus Pehrsson.

Den 1 juli drar Allsvenskan återigen igång igen för Kalmar FF som då möter Djurgårdens IF borta på Tele2 Arena.

– Vi är i den fas man hade räknat med. Vi har tränat lite längre och tuffare de här tretton dagarna vi varit igång. Det har varit mer betoning på mängd och få jobba med olika moment. Vi behöver morgondagens match och den här sista veckan för att spela ihop den elvan vi tror mest på inför Djurgården-matchen. Den blir viktig för att komma i bra fas och vi kommer vara redo att kliva in i Allsvenskan igen den 1 juli. 

22 spelare har tagits ut till matchen: Fidan Aliti, Alexander Ahl-Holmström, Chima Akas, Papa Diouf, Adrian Edqvist, Rasmus Elm, Viktor Elm, Herman Hallberg, Adam Hellborg, Lucas Hägg-Johansson, Piotr Johansson, Henrik Löfkvist, Isak Magnusson, Maxwell, Emin Nouri, Viktor Noring, Chidiebere Nwakali, Rafinha, Romario, Hampus Strömgren, Måns Söderqvist och Filip Sachpekidis

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar