Karnevalståg och fest när Fryshuset visar Kungshall

Sussi Forsell - Foto: Faton Pasho

Sommarfesten ska lyfta ungas drivkraft och engagemang.

delningar

Fryshuset i Nybro ansökte tidigare under våren medel för att anordna en ordentlig sommarfest i Kungshall och fick sin ansökan beviljad. Den 23 till den 24 augusti blir det ett hejdundrande fest där alla är välkomna.

– Vi vill visa Kungshalls alla positiva sidor och lyfta ungas drivkraft och engagemang. Kungshall är ett miljonområde som tyvärr har många utmaningar, dessa sätter prägel på hela kommunens uppfattning om området, säger Sussi Forsell från Fryshuset.

Vad mer exakt kommer det att ske under dessa två dagar?

– Det kommer att vara gatumusikanter, glada ungdomar, hinderbana, hoppborg, pilkastning, superboxning, clowner, popcorn, sockervadd och selfieskärm. Allt för att göra dagarna till en lyckad fest, säger hon och fortsätter.

– Dessutom kommer vi ha olika foodtrucks på plats som kommer att erbjuda något att fylla magen, loppis att göra find på, barnteater från kulturskolan samt möjligheten att testa street art-graffiti, parkour, skate och minigolf.

Hur kommer dagarna att inledas och avslutas?

– Festen kommer att inledas med ett stort karnevalståg från Nybro torg, där vi gemensamt tågar upp till Kungshall. Fryshuset, skolor, föreningar, kulturskolan, näringslivet, kommunen, fritidsgården och studieförbundet bjuds alla in att vara en länk i tåget, säger hon och avslutar.

– Det blir även föreläsningar under dagarna med olika teman om bland annat droger, HBTQ och syskonspöket innan vi avslutar sommarfesten med premiär av silens disco. Där tar man på sig de lysande lurarna och dansar till musiken som man själv tycker om.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar