Kaptenen laddad inför PBK:s premiär: "Vi är redo inför uppgiften"

Jonathan Söderberg och Pukeberg kliver på söndagen ut i Pukevallen för historisk match i division 3.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

I höstas stod Pukebergs BK för ett historiskt avancemang när laget säkrade seriesegern och klev upp i division 3 för första gången i föreningens historia.

Efter en lång försäsong med goda resultat kliver kapten Jonathan Söderberg och Pukeberg ut på söndag för att ta emot Växjö United i premiären.

– Vi är givetvis laddade inför seriepremiären. Efter att ha spenderat många månader av intensiv träning och förberedelser inför säsongen ska det bli en härlig känsla att gå ut på planen för säsongens första tävlingsmatch, säger Söderberg och fortsätter.

– Vi har alla tränat på bra under försäsongen vilket gjort att vi har en stor bredd i truppen där många vill visa framfötterna. Truppläget inför matchen är väldigt positiv och likaså är känslan inför seriepremiären.

Hur väl förberedda är ni inför det som komma skall?

– Jag tycker definitivt vi är redo inför morgondagens uppgift. Vi har tränat på bra och självförtroendet från försäsongen är på topp. Den kommande säsongen kommer verkligen bli en tuff uppgift men en uppgift jag tycker vi är redo att ta oss an, säger han.

Pukebergs BK har en tuff uppgift i premiären när fjolårets topplag Växjö United gästar Pukevallen.

– Som sagt kommer den kommande säsongen vara full av tuffa uppgifter och Växjö United är verkligen inget undantag. Jag tror att nyckeln är att fortsätta tro på vår spelidé, eftersom det är en stor anledning till att vi tagit oss dit vi är idag. Vi känner oss väl förberedda, säger han.

Din egna form?

– Jag känner absolut att min individuella form inför morgondagens match är väldigt bra. Jag har haft lite ryggproblem den senaste veckan men det är inget som suget av en seriepremiär inte kan fixa, säger Jonathan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar