Kalmarsalen gör sig redo för en oförglömlig kväll

Foto: Avantgardet.

"Fokus ikväll ligger på publiken och på bandet ikväll och det kommer att bli mycket kärlek".

delningar

Nybrobaserade indiebandet Avantgardet har gjort stor succé sedan debutplattan "För många dyra skor och döda ögon" släpptes 2016. Sedan dess har bandet släppt ytterligare två plattor, "På östkusten intet nytt" (2017) och så sent som i höstas släppte man sitt tredje album "Alla känner apan".

De djupa texterna och Nybrosonen Rasmus Arvidssons, numera boende i GlömmingeÖland, stundtals opolerade stämma har hyllats av kritiker och fans i hela Sverige.

Och under fredagskvällen avslutar de sin turné på "hemmaplan" i Kalmarsalen. I skrivande stund har drygt 800 biljetter av maximala 1000 sålts.

– Men 800 är ändå jävligt bra. Det är lagom trångt och gött utan att man ska behöva känna någon form av klaustrofobi, säger Joel Eliasson från Kalmarsalen och fortsätter:

– Varken jag eller Rasmus tänkte på hur mycket folk det är som kommer utan det handlar om att göra kvällen så jävla bra. Men i december har vi sålt sjukt bra, det är galet.

Hur lyckas man landa giget?

– De är från trakten, och lite som Rasmus själv säger, de har sålt ut Söderport flera gånger och nästa del var Kalmarsalen helt enkelt. Jag ville att de skulle spela här och Rasmus ville spela här. Det var inte mer komplicerat än så.

Klockan 21:00 äntrar Avantgardet scenen och man kan förvänta sig ett band som ger allt för sin publik.

– Fokus ikväll ligger på publiken och på bandet ikväll och det kommer bli mycket kärlek minst sagt. Spelningen lär säkert dra ut på tiden och i runda slängar räknar vi med fullt ös i tre timmar.

Men om jag förstår det rätt så finns det några biljetter kvar?

– Ja det gör det, vi kommer att släppa några biljetter i dörren. Det finns alltid en risk att lägga spelningen den 21:a december, men vi har uppnått precis det vi hoppades och önskade på, det har slagit väl ut.

Och att det slagit väl ut kan bekräftas av en familj som åker ända från Norrland – bara för att se Avantgardet uppträda i Kalmarsalen.

– Det är helt sjukt egentligen. Men då har man verkligen nått ut till alla, det är riktigt mäktigt.

Vad händer annars på Kalmarsalen innan spelningen?

– Först är det bar, käk och så på restaurangen uppe på GLASverandan och sen börjar vi släppa in i salen. Rasmus har lovat att DJ:a innan konserten.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar