Laddar

Kalmarföretag värvar toppnamn inför börsnotering

Inredningsföretaget Royal Design satsar hårt och rekryterar väletablerad kompetens från Media Markt och Netonnet.

delningar

Royal Design har siktat på en börsnotering i flera år. Företaget startades 1999 av Kalmarborna Andreas Ekberg och Hans Bengtsson. Förutom e-handeln har man fysiska butiker på tretton platser runt om i Sverige.

Under fjolåret ökade omsättningen från 442 till 511 miljoner kronor, rapporterar ehandel.se. Sajten uppger nu att Royal Design värvar toppchefer från Media Markt och Netonnet i sin satsning på att nå börsen.

Media Markts tidigare e-handelschef Magnus Pettersson blir operativ vd och Harald Ennen, före detta vd för Netonnet, går in i styrelsen.

– Jag känner Magnus sedan tidigare och vi känner att denna konstellation tillsammans kommer bli ett grymt team och det kommer innebära mycket för våra fortsatta satsningar framåt med fler projekt och snabbare lanseringar, säger Hans Bengtsson i ett pressmeddelande.

I och med detta blir Hans Bengtsson ny koncernchef. Förutom börsintroduktionen så ligger fokus på en internationell expansion.

24Kalmar har tidigare rapporterat om att Royal Design är landets 11:e största företag inom e-handel med sina 110 anställda. Företaget har sitt huvudkontor på Svensknabben i Kalmar.