Laddar

Kalmar län populärt hos turister: ”Mycket glädjande”

Kalmar län är med på topplistan över flest gästnätter i landet.

delningar

Statistiska Centralbyråns, SCB, slutgiltiga siffror över antalet gästnätter 2017 i Kalmar län visar att antalet gästnätter i länet fortsätter att öka.  Länet ligger nu på en sjätteplats i landet sett över hela året.  Sett till sommarmånaderna, juni till augusti, så är länet på fjärdeplats i landet där enbart de tre storstadsregionerna ligger före.

Utländska besökare från Tyskland, Danmark, Nederländerna och Norgehar ökat med totalt 15 procent sedan 2013 då länet startade med gemensam internationell marknadsföring.

– Det här är mycket glädjande och visar att vårt strategiska arbete på den internationella marknaden har lönat sig, säger regiondirektör Helena Nilsson.

Under 2017 har alla boendeanläggningstyper, förutom privat uthyrning av stugor och lägenheter, ökat i antalet gästnätter.

– Vi har satt upp en målsättning att den internationella andelen ska vara 15 procent av det totala år 2020. Under 2017 var det internationella gästnätterna redan uppe i 15,7 procent, säger turismsamordnare Karin Ekebjär.

Relaterade artiklar