Kalmar FF öppnar för att banta truppen: "Kan finnas utrymme"

Kalmar FF:s sportchef, Thomas Andersson-Borstam - Foto: Carl Winsth

Inga fler spelare in – men spelare kan vara på väg bort från Kalmar FF.

delningar

På en presskonferens som hölls under måndagen kunde Kalmar FF presentera ytterligare två nyförvärv. 24-åriga Maxwell från Brasilien och 30-åriga Moestafa El Kabir, som senast tillhörde turkiska Ankargücu. Två forwards – något som många supportrar suktat länge efter.

Utöver El Kabir och Maxwell har KFF knutit sig an ytterligare åtta spelare. Två från det egna ledet och sex externa nyförvärv.

– Det har varit en väldigt intensiv period. Samtidigt som vi har fått in många spelare så har det varit några spelare ut. Men vi är nöjda och vi har fått in ett nytt tränargäng som har fått ge sin syn på hur vi ska formera truppen och vi har i princip varit optimala i det här fönstret, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam.

Är truppen stängd nu?

– Ja nu sätter vi bom för det. Vi känner att vi har en väldigt slagkraftig trupp när det gäller kvalité och antalsmässigt så är vi på plats. Det kan till och med finnas utrymme att titta på lite mer speltid i annan miljö för någon.

Många har skrikit efter forwards, hur skönt är det för dig att kunna landa två stycken varav en är en erkänt duktig målskytt i Allsvenskan?

– Det känns natuligtvis jättebra. Vi har byggt hela vägen från försvarare och mittfältare och satt spelet därefter. Att nu kunna addera in de egenskaperna som tränaren har känt ska förstärka oss känns jättebra.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar