Kalmar FF har en plan för att slå BK Häcken: "Vi kan såra dem"

Viktor Elms backlinje står inför en tuff uppgift. - Foto: Mattis Andersson

Magnus Pehrsson tror sig veta hur man ska agera mot ett offensivt BK Häcken.

delningar

Under onsdagen spelar Kalmar FF en av årets kanske tuffaste bortamatcher. Det är konstgräs på Bravida Arena mot ett BK Häcken som under de senaste säsongerna har varit oerhört starka på hemmaplan. Kalmar FF är medvetna om att det krävs en topprestation för att kunna vinna matchen, eller ens hämta poäng.

– Vi kommer behöva vara bra försvarsmässigt, framförallt i de centrala delarna av planen. Där har de många skickliga spelare och kombinerar mycket där. Där gäller det att vi är vaksamma och synkade i vårat försvarsspel, menar huvudtränare Magnus Pehrsson.

Längst fram finns firma Alexander Jeremejeff och och den sylvassa Paulinho. Tillsammans har de redan gjort sju mål.

– De har en offensiv balans, så vinner man boll på rätt plats så finns det ytor att ställa om på dem. Sedan upplever jag att vi brukar ha ett bra bollinnehav och har varit bra på att ta udden av motståndarnas offensiv genom att vi själva är bra med bollen. Så det har vi som idé att göra den matchen också, men ska det göras är ute också.

Häcken har tre raka matcher utan förlust och är inte helt oväntat i toppskiktet av tabellen efter åtta spelare matcher. Hemma på Bravida Arena har man hittills tre segrar av fyra möjliga och man har endast släppt in två mål. Anmärkningsvärt är att laget i år varit lite defensivare och har hemma bara gjort sex mål.

– Det är klart att jag har stor respekt för Häcken och deras anfallsspel men jag tror också att vi kan såra dem om vi har en bra dag.

Med tanke på vad Häcken är för lag. Tror du att matchen kan bli liknande den ni spelade borta mot Hammarby?

– Vi är ett mycket bättre lag nu än vad vi var då, i omgång två. Sedan tycker jag att det finns mer likheter med Helsingborg egentligen, rent organisatoriskt och idémässigt.

Matchen mot Helsingborgs IF är Pehrsson inte nöjd med, men han är oerhört nöjd med att det trots det blev tre poäng.

– Det var otroligt skönt att vinna senast även om det kanske var vår sämsta prestation hittills i år. Desto skönare var det att få vinna. Det gör oss taggade på fler vinster men också avslappnade när vi nu åker till den här matchen. Vi har en känsla att vi har allt att vinna, det är en bra känsla. Får vi med oss något mot Häcken så har vi överraskat många, det är en skön känsla att åka dit med.

I truppen tillkommer York Rafael, Rafinha, Viktor Noring och samtidigt som Adrian Edqvist, Hampus Strömgren och Moestafa El Kabir som försvinner ur truppen.

FAKTA

20-mannatruppen mot BK Häcken

Lucas Hägg-Johansson Viktor Agardius Fidan Aliti Chima Akas Papa Diouf Mahmoud Eid Rasmus Elm Viktor Elm Nils Fröling Herman Hallberg Piotr Johansson Isak Magnusson Maxwell Viktor Noring Emin Nouri York Rafael Rafinha Romario Filip Sachpekidis Måns Söderqvist

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar