Kaffe kaka tredje raka för "Puke": "Såklart skönt"

Ludvig Ingelsson fick fira när Pukebergs BK vann. - Foto: Faton Pasho

Nykomlingarna ångar på i division 3. "Insett att vi måste upp och prestera varje vecka".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Pukebergs BK hade en tuff inledning på säsongen med två raka förluster. Men efter lördagens match mot IFK Karlshamn, står nykomlingarna i division 3 Sydöstra på nio poäng efter att ha tagit den tredje raka segern.

Det var också Pukebergs BK som startade matchen bäst. När dryga kvarten var spelad tryckte Ludvig Ingelsson in 1-0 till hemmalaget efter passning av Rasmus Johnsson. Bara några minuter senare utökade Pukeberg till 2-0 efter att samme Johnsson slagit en passning, men denna gång var det den spelande tränaren Philip Rosqvist som stod för målet. Några fler mål blev det inte i den första halvleken.

– Det var en bra första halvlek där vi fick igång vårt spel. Vi höll bollen på marken och vi hade flera bra kombinationer och där vi fick utdelning på två fina djupledspassningar. Jag tycker att vi hade ett bra grepp om matchen, säger den spelare tränaren Philip Rosqvist.

Den andra halvleken kantades till stor del av kamp och andrabollsspel. Gästande IFK Karlshamn skulle dock få lite hopp när de reducerade till 2-1 när det återstod en kvart av matchen. Men närmre än så kom man aldrig och när domaren blåste av matchen inkasserade Pukebergs BK tre nya poäng.

– Den andra halvleken kantades av kampspel. Båda lagen började slå lite längre bollar och det handlade mycket om andrabollar. Vi är inte riktigt nöjda med den andra halvleken, vi hade kunnat spela lite mer kort, men det var överlag en bra kämparinsats och vi visade bra moral.

Blev det nervöst mot slutet, eller kände ni att ni hade kontroll på matchen?

– Jag tycker nog att det var ganska lugnt. Det var nästan så att vi skapade för att utöka och vi släppte inte till särskilt mycket. Så det var stabilt tycker jag.

Och tredje raka segern?

– Ja, det är såklart skönt. Vi har insett att vi måste upp och prestera varje vecka annars tar man inga poäng i den här serien, så enkelt är det.

FAKTA

PUKEBERGS BK – IFK KARLSHAMN: 2-1 (2-0)

Målskyttar, Pukebergs BK: Philip Rosqvist, Ludvig Ingelsson

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar