Laddar

Jysk i Nybro prisas efter rekordsiffror

Att Jysk i Nybro går bra är ingen underdrift. Tvärtom. "Flytten har blivit ett lyft", säger Jysks Annelie Karlsson.

delningar

Den 21 april slog Jysk upp portarna till sina nya lokaler på Skruvens väg i Nybro. Redan då hade Jysk lokala säljchef Annelie Karlsson på känn att det var något bra på gång. Hon skulle få rätt.

Butiken har nämligen ökat sin omsättning med 30 procent sedan flytten om man jämför med siffror mot tidigare år. Anledningen?

– Det är tillgängligheten och att vi finns i fräschare och bättre anpassade lokaler. Att Dollarstore och Jem & Fix finns bredvid oss är nog också bra. Vi drar åt varandra, säger Annelie Karlsson.

Men det slutar inte där. I september månad varje år firar Jysk födelsedag och de 140 butikerna runt om i landet tävlar gentemot varandra vilka som kan omsätta mest pengar. Vinnare 2016?

Butiken i Nybro.

– Det var verkligen jätteroligt. Vi hade en ökning på 48,5 procent i september i år mot september förra året. Vi har fått en summa pengar för att vi var bäst. Dessa ska vi göra något roligt för, alla tillsammans i personalgruppen.

Annelie menar att satsningar i Nybro kan ge goda resultat. Det är Jysk ett lysande exempel på. Nu hoppas hon att fler vågar.

– Jag har sagt det tidigare att man måste våga satsa.

Jysk nästa lokala kraftansträngning sker redan under torsdagen. Då är det start för deras kampanj Black Friday och en ny tävling väntar som sträcker till söndagen.

– Vi kommer ha massor av bra erbjudanden. Vi vill gärna vinna mot de andra butikerna ännu en gång, säger Annelie och skrattar.