Elev drunknade i Linneasjön under årliga skattjakten

Efter flera timmars sökande vid Linnéasjön hittade räddningstjänsten den skolelev som rapporterades ha drunknat.

delningar

Åkrahällskolans skattjakt har i årtionden handlat om att ha roligt tillsammans med sina nya klasskompisar. Så var tanken också på torsdagen när eleverna gav sig ut för att samla ihop poäng. Men så gick något fel.

Strax efter klockan 16.30 inkom ett larm till SOS Alarm om att en pojke försvunnit i vattnet. Räddningstjänsten var snabbt på plats och begärde förstärkning i form av helikopter från kustbevakningen och jetskis från sjöräddningen.

Man fick snabbt händelseförloppet klart för sig. Den unga mannen, född 1999, hade befunnit sig mitt i Linneasjön när han började ropa på hjälp. Efter nästan tre timmars letande fann man mannen på 13 meters djup.

 

Var det dykare som hittade honom? – Nej, vi draggade med en båt och medans vi väntade så hittade vi personen, säger Charlie Dziobek, räddningstjänsten Nybro.

På torsdagskvällen skrev polisen på sin hemsida att mannen avlidit och att anhöriga underrättats.

Åkrahällskolans krisgrupp samlades vid 19-tiden på torsdagskvällen.

– Det här är så otroligt ledsamt. Det här är en aktivitet vi haft i massor av år och det skulle ha blivit en rolig kväll, säger gymnasiechef Gunilla Pettersson till Barometern.

Även Fryshuset i Nybro höll extra öppet efter den mycket tragiska händelsen för att finnas som stöd till de som behöver detta.

– Ikväll torsdag har vi på fryshuset öppet till minst 22.00, skriver man på Facebook.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.