Laddar

EXTRA: Skatteåterbäringen försenas för tusentals

Tekniskt strul på Skatteverket. Så många har inte fått sin lovade utbetalning.

1 person har regerat på denna nyheten

delningar

Ett tekniskt fel hos Skatteverket gör att utbetalningen av skatteåterbäringen försenas, skriver Aftonbladet. Under fredagen har cirka 40 000 skattebetalare meddelats om att de inte kommer kunna få sin skatteåterbäring utbetald än.

”Du har gjort allt som behövs för att få dina skattepengar i april, men på grund av ett tekniskt fel saknades dina kontouppgifter trots att du hade anmält dem i tid”, står det i meddelandet som har skickats från Skatteverket till personernas digitala brevlåda.

– Många kommer tyvärr få pengarna i nästa vecka, säger Erika Stenvall, pressekreterare på Skatteverket till Aftonbladet.

De berörda personernas kontouppgifter har på grund av felet fallit ur Skatteverkets system för utbetalningar av skatteåterbäringen. Skatteverket har fortfarande kvar kontouppgifterna men utbetalningar kommer nu istället få göras manuellt. Det gör att betalningarna drar ut på tiden.

Enligt Skatteverket kommer pengarna för de drabbade senast den 13 april. I nuläget är det okänt hur felet uppstått och varför det drabbat just dessa personer.

 

Relaterade artiklar