Laddar

Royal Design börsnoteras – värderas till en miljard

Royal Design tar klivet in på Stockholmsbörsen till hösten 2015. Kalmarduon Andreas Ekberg och Hans Bengtssons bolag tros värderas till 1 miljard kronor, uppger Dagens Industri.

delningar

Under hösten ska bolaget Royal Design  börsnoteras, med Carnegie som utsedd till rådgivare. Värdet på bolaget tros bli 1 miljard kronor, skriver Dagens Industri.

– Jag tror det är ett strategiskt beslut att notera sig nu. Det är ett gynnsamt börsklimat och riskviljan är god hos investerare. De verkar ha förberett sig ganska väl och tagit in en ny ordförande som har varit börs-vd tidigare, säger Patrik Rydasp, som bloggar om aktier och privatekonomi på 24Kalmar.

Bolaget är på stark frammarsch och omsatte under 2014 nästan en kvarts miljard kronor. Vinsterna har under åren varit ”blygsamma” – i stället har duon Ekberg/Bengtsson valt att återinvesterat pengarna i bolaget. Bland annat på tv- och webbaserad reklam.

Under 2012 gick bolaget plus 2,6 miljoner kronor, och under 2013 1,6 miljoner kronor. Under förra året valde Royal Design att köpa upp  Rum21 av CDON Group för 68 miljoner kronor.

Royal Design startades av kalmarduon Andreas Ekberg och Hans Bengtsson 1999. De säljer designprodukter på nätet och sedan 2013 har de även fysiska butiker. Till hösten ska de enligt uppgifter noteras på Stockholmsbörsen. Samtidigt som bolaget kliver in på börsen görs även en nyemission.

Bolaget vill inte kommentera uppgifterna i dagsläget.