Laddar

Familjen Nejdeblad säljer sina tre butiker: ”Varit vårt mål”

På torsdagen kom beskedet. Familjen Nejdeblad säljer hela Sportcity i Nybro AB där Sportringen, Lekia och Nejdes cykel och motor ingår. "Vi har haft det här i åtanke länge men har väntat på att min fru ska gå i pension", säger Lars-Göran Nejdeblad.

delningar

Lars-Göran och Barbro Nejdebladh säljer sina butiker i Nybro. Lars-Göran har sedan tidigare gått i pension. Nu är det Barbros tur. Beskedet lämnade man under torsdagsförmiddagen i ett pressmeddelande.

Det omfattar alltså samtliga tre butiker i Sportcity i Nybro AB där Sportringen, Lekia och Nejdes cykel och motor ingår.

– Det är utav åldersskäl. Vi har haft det här i åtanke länge men har väntat på att min fru ska gå i pension. Det gör hon nu till våren, säger Lars-Göran Nejdeblad.

I Nybro är man idag ensamma om att sälja sportartiklar sedan Awes lades ned för ett antal år sedan. Man är också den enda renodlade leksaksbutiken.

Swedbanks företagsförmedling kommer sköta försäljningen.

– Vi ligger inte i sjön. Vi kommer inte sälja till vem som helst utan det är till någon vi tror på och som kan utveckla detta även fortsättningsvis. Det är viktigt att den som kommer efter kan ta väl hand om vår personal och uppvisa ett kunnande inom området, säger Lars-Göran

Sportcity i Nybro AB har en omsättning om cirka 10 miljoner kronor årligen och har enligt Lars-Göran aldrig visat röda siffror utan butikerna har alltid renderat i ett överskott. Idag är de sju anställda som arbetar inom koncernen. Då är Lars-Göran och Barbro inräknade.

– Det har varit många roliga år här i Nybro. Jag minns när vi tog över livsmedelsbutiken i Kungshall för många år sen och ökade omsättningen från 5 miljoner kronor om året till 25 miljoner innan vi sålde, berättar Lars-Göran, och fortsätter.

– Idag måste jag säga att det känns positivt. Efter en lite svagare period har det vänt för oss igen och vi har återhämtat oss från Willys flytt. Uppöppnandet av Storgatan är nog starkt bidragande till det.

Hur länge har ni känt att en försäljning närmat sig? – Det har varit vårt mål hela tiden. Att arbeta med det här till pensionen och jag har ju varit pensionär nu ett tag och nu är det Barbros tur. Men vi driver detta tills vi hittar rätt person att ta över, säger Lars-Göran Nejdeblad.