Laddar

Jul i Nybro hämtar inspirationen från Tyskland

På söndag inleds det första steget till en gammaldags och mysig marknad: "Tänk på Lübeck eller Berlin "

delningar

På söndag är det dags för Nybros enda julmarknad i år, Jul i Nybro att äga rum.

För drygt fyra månader sedan gick Nybro Handel ut med en stor nyhet. De populära julevenemangen i Nybro, julskyltningen och julmarknaden skulle slås ihop till ett evenemang under namnet Jul i Nybro.

– Vi ville samla så mycket folk på torget som möjligt och kände att en dag blir bättre än två. Då är det lättare att få folk att komma ner till torget, säger Susanne Stockman, näringslivsutvecklare i Nybro kommun. 

Inför i år har Nybro handel tillsammans med Nybro kommun anlitat en kvinna som har skissat på den tilltänkta julmarknaden. Inspirationen, den är hämtad från Tyskland. 

– Vi har anlitat en kvinna som har skissat på vår julmarknad. Det kommer inte se exakt ut som på skisserna redan i år men det kommer bli en liten touch av det som vi sedan får utveckla vidare, säger Carina Dietrichsson från Nybro handel och fortsätter.

– Vi ville ha vår julmarknad lite mer gammaldags och mysig. Du får tänka på Lübeck eller Berlin som exempel. Inspirationen är hämtad från Tyskland i alla fall. Det är inget vi kommer nå i år men det är dit vi vill nå på sikt och skulle vilja ha det så i framtiden.

Med lucior, tomtar och aktiviteter i det gamla Swedbankhuset kommer handlar i Nybro att ha extra öppet på söndag. Dessutom kommer ett litet tivoli till barnen att upprättas på torget.

– Nästan alla handlare har fått till sig att göra något med tema jul. Dessutom kommer man ha öppet från klockan 12 till 18, säger Carina.

Vad hoppas ni på för respons av alla Nybrobor efter? – För det första hoppas vi på att det kommer mycket folk och att dem sedan är nöjda och stolta efteråt, och tycker att marknaden var mysig, avslutar Carina.

Schemat den 3 december: 12.00 Start försäljning butiker, torget, lokaler 12.30 Bandet utan Namnet 14.00 Start öppet hus Brandstationen 14.00 Tomten kommer 14.00 Tomteparad runt torget 14.15 Drilluppvisning vid scenen 14.30 Bandet utan Namnet 15.30 Luciorna visas upp 16.00 Joyvoice 16.30 Luciorna visas upp 17.00 Dans kring granen 17.30 Elddrill samt (om vädret tillåter) uppsläpp av biologiska rislyktor 18.00 Slut

Relaterade artiklar