Laddar

Johansson om 100 landskamper: ”Väldigt stort”

I och med de tre bortamatcherna mot Finland blev Nybrofostrade Lisa Johansson historisk efter att ha spelat 100 landskamper för damkronorna.

delningar

Få spelare förunnas att nå 100 landskamper för sitt land – något som 25-åriga Lisa Johansson, fostrad i Nybro Vikings nådde i förra veckan.

Det var i samband med de tre bortamatcherna mot Finland som landslagsspelaren Johansson nådde milstolpen under fredagsmatchen.

– Det är självklart jättekul och väldigt stort. Det är inte många som får uppleva det. Tyvärr kunde vi inte vinna matchen, säger Lisa Johansson.

Matchen slutade 4-1 till finskorna och totalt blev det två förluster och en vinst för damkronorna. Lisa Johansson noterades för tre assist under samtliga matcher.

100 landskamper på CV:et – är det någon du minst allra mest? – Det är många landskamper som har stått ut och som har betytt extra om man säger så. Ett utav dem är när vi spelade i Oskarshamn förra säsongen. Att få vinna på hemmaplan för min del, sätta tre mål och ha familjen på läktaren betydde väldigt mycket, säger Lisa Johansson

Vad blir målet här näst? – Jag får väl sikta på 200 nu, säger Lisa och skrattar.

– Det blir väl OS i februari. Jag har inte spelat något OS än så det är en milstolpe som man vill nå, avslutar hon.

Relaterade artiklar