Joelskogens camping väntas få en ny ägare

Efter tio år i Nybro IF:s regi väntas nu campingen få en ny entreprenör.

delningar

Turerna kring Joelskogens Camping har under de senaste åren varit många. Fotbollsföreningen Nybro IF fick tillsammans med Nybro kommun stänga campingen under vinterhalvåret på grund av all stök.

Men nu verkar det som att parterna går skildra vägar då kommunen söker en ny entreprenör som kan sköta campingen.

– Vi är överens med Nybro IF att vi inte går vidare med det avtalet. De har för närvarande ingen bemanning att klara av campingen och vill nu istället fokusera på fotbollen i första hand, säger Liselott Lindkvist Sport- och fritidschef på Nybro kommun.

I ett inlägg på Facebook går nu Nybro kommun ut med att man söker en ny entreprenör.

”Drömmer du om att få driva ett naturskönt område med närhet till både centrum och kultur? Nu finns tillfället att driva Joelskogens camping och att vara en del i att utveckla Nybro kommun som besöksmål. Kanske nischa den för husbilsägare eller för dem som gillar att vandra i våra naturreservat. Gör det som en sidosyssla eller som komplettering till annan sysselsättning. I första hand gäller det under 2019 men möjlighet finns att förlänga kontraktet", skriver Nybro kommun på sin Facebook-sida.

– Det är några som redan har skickat in en intresseförfrågan till oss, säger hon.

Vad har ni för kriterier för den som vill ta hand om campingen?

– Vi har inga direkta kriterier så men är man intresserad av att sköta det och tycker det är roligt att jobba med service samt att ha något extra att göra så är man välkommen att skicka in en intresseförfrågan, säger Liselott.

Om ni inte lyckas få någon som kan ta hand om campingen – vad händer då?

– Vi får väl kolla på dem möjligheterna men det finns olika förslag och idéer. Det kan vara så att vi anställer sommarjobbar om ingen är intresserad, men så som det ser ut nu så ser det ut att lösa sig, avslutar hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar