Laddar

Interpellation: När ska barnen i Örsjö få sin lekplats upprustad?

Vänsterpartiets Kaj Raving har skrivit en interpellation till tisdagens kommunfullmäktige om upprustningen av lekplatsen i Örsjö.

delningar

På tisdag är det dags för kommunfullmäktigemöte och denna gång kommer politiker i Nybro kommun att hålla mötet i Örsjö istället för på Kristallen. 

Till mötet har Vänsterpartiets Kaj Raving skrivit en interpellation angående upprustningen av lekplatsen i Örsjö.

– Jag konstaterade nyligen i en annan interpellation att många bra saker har hänt i Örsjö under de senare åren. Där hus tidigare inte gick att sälja ökar nu priserna, barnfamiljer flyttar in och hela samhället utvecklas i en positiv riktning, skriver Raving (V) i sin interpellation.

Politikern skriver att det har genomförts många positiva saker i Örsjö på bara några år men att lekplatsen har glömts bort.

– Den 2-4 september 2015 genomfördes medborgardialoger i Örsjö. Många Örsjöbor var på plats i bygdegården och lämnade sina synpunkter. Frågorna som återkom mest var hastigheten i Örsjö, pulkabacken, servicepunkten, badplatsen och trygga gångvägar för barnen. Men den fråga som väckte mest uppmärksamhet och som ledde till ytterligare ett möte handlade om lekplatsen. Delvis på grund av att den var dålig, men också på grund av bristande underhåll av miljön på och runtom lekplatsen.

Nu skickar Vänsterpartisten Kaj Raving frågan vidare till Teknik- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Lars-Gunnar Hellström (C) och undrar om när barnen i Örsjö ska få sin lekplats upprustad på riktigt.

Relaterade artiklar