Laddar

Internationella framgångar för Nybrotrio

Syskontrion golvade motståndarna i Tyskland.

delningar

Nybro Kampsportcenter med syskontrion Elias, Elin och Sanna Fransson Ingholt var i helgen i väg i Tyskland för att tävla i International Kodokan Open i Ju-Jutsu. 

Där golvade syskontrion motståndarna. Elin och Sanna Fransson Ingholt gjorde debut i u18-klassen, ett år i förväg.

– Tyvärr hade de inte några motståndare i sina viktklasser så det blev ihopslaget med en grupp som väger 10 kilo mer än vad tjejerna gör, säger tränare Martin Ingholt. 

Trots en nervös inledning så klarade tjejerna att knipa medalj i Tyskland. Elin knep en silverplats och Sanna slutade tre och fick bronsmedaljen runt halsen.

För brodern Elias blev det fyra vinster av fyra möjliga i klassen u21.

– Det var första gången i den klassen utanför Sveriges gränser. Han såg väldigt stabil och samlad ut i alla sina matcher. Elias såg till att styra matcherna till sitt favoritläge redan från början i samtliga fighter och kunde utan alltför stora problem avsluta matcherna på submission, säger Martin Ingholt.

Sedan tidigare står det klart att Elias Fransson Ingholt är uttagen till den svenska juniortruppen som åker till Abu Dhabi den 1 till 4 mars för att tävla i junior-vm.

– Det här var en bra uppladdning för honom trots att det inte går att jämföra motståndet här och på j-vm, avslutar Martin.