Ilestedt fixade bonuspoängen när Vikings darrade ordentligt

Fabian Ilestedt gav Nybro två poäng i mötet mot Helsingborg. - Foto: Faton Pasho

Hemmasupportrarna slängdes mellan hopp och förtvivlan när Nybro vann i förlängning.

delningar

Helsingborg på hemmais – då hade många i Liljas Arena redan på förhand räknat med tre poäng för Vikings, men så blev det inte.

Nybro Vikings darrade inte bara en och två gånger utan tre när seriejumbon kom på besök under onsdagen.

Hemmalaget inledde starkt inför de 1 012 åskådarna i Liljas Arena. Simon Mattsson slängde in ledningsmålet 1-0 och Rasmus Johansson drygade ut ledningen till 2-0 i inledningen av första perioden.

Sedan vaknade Helsingborg till. 1-2 reduceringen satte Anton Sjöstrand innan Philip Motéus skickade in kvittering 2-2.

I inledningen av andra perioden darrade det till återigen när Ludvig Nilsson gav gästerna ledningen med 3-2. Hemmasupportrarna kände inte igen sitt Vikings och buropen haglade ut över Liljas Arena.

Hemmaspelarna tog sig i kragen och kunde gå ut till periodvila med en 4-3 ledning efter att Jonathan Augustin pangat in 3-3 och Martin Olsson skickat in 4-3.

Men det var inte slut där. Liljas Arena skulle skaka en sista gång. Hemmalaget Nybro Vikings kom ut till den tredje perioden och ingenting stämde. Helsingborgforwarden Ludvig Nilsson drog till med en fösare och när pucken letade sig in via Krajcovic högra stolpe gav målvakten upp.

Inbytte Alexander Johansson hann knappt vara ute på isen och känna på pucken innan det rasslade till i nätmaskorna. Johan Zarwel rundade målisen, träffade stolpen och på returen höll sig en annan Johan framme, nämligen Nordling som inte gjorde några misstag när han skickade in 5-4 i öppet mål.

Nybro hade inte bara tappat en ledning utan även var på väg att tappa serieledningen i Vårettan för första gången den här säsongen men Vikingarna hade inte gett upp.

Huvudtränare Nicklas Vikström tog time out, tog ut Johansson och fick se Alex Ek kriga in 5-5 kvitteringen med mindre än en minut kvar på klockan.

Matchen gick till förlängning där hemmapubliken slängdes mellan hopp och förtvivlan. När Helsingborg kom i ett ypperligt två mot ett-läge var det en annars anonym Fabian Ilestedt som såg till att chansen rann ur gästerna, istället kunde han på egen hand dribbla sig förbi sin försvarare och överlista Daniel Wahlberg i Helsingborgsmålet.

Forwardens 6-5 mål innebar två poäng till Vikings och fortsatt serieledning.

– Det var lite tur, det var skönt att sätta den. Det hade varit skönare med tre poäng men det blev två poäng nu. Det andra är historia så det gäller bara att blicka framåt. Det är playoff vi ska till så det finns inget annat att tänka på, säger forwarden efter slutsignal och fortsätter.

– Jag tycker vi börjar bra i första. Helsingborg får inte så mycket i början, vi gör några misstag och de sätter sina chanser då blir det svårt. Vi kommer igen men de får in sina kassar. De får göra enkla mål på oss medan vi får kämpa för det. Vi ska stänga den här matchen men ibland vill det sig inte.

Vad var det som sades ute vid båset efter Helsingborgs 5-4-ledning?

– Det var ingen som var glad i båset direkt men vi kämpade på och tog tag i matchen igen. Det går liksom inte att åka och vänta på någonting. Det är några matcher kvar nu och alla poäng är hur viktiga som helst, säger Ilestedt.

Det har gått tungt för dig sedan du kom tillbaka från din skada hur skönt var det att avgöra i dag?

– Det var skönt att göra mål och få lite förtroende efter en tuff tid. De kommer i ett två mot ett-läge och jag försöker skära passningen. Helsingborgsspelaren försöker göra en dragning men tappar pucken. De blir två man djupa så jag tvekar inte utan sticker direkt. Jag blir ensam mot backen och kunde tillslut sätta den, så det var skönt, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar