Laddar

IFK Berga stod upp mot jumbon i derbyt: ”Man blir lite nervös”

IFK Berga tog emot Nybro IF i ett derby i division 2 och lyckades stå emot ett hårt pressande bortalag.

delningar

Innan matchen låg Berga på en tredje plats i tabellen och Nybro på jumboplatsen. Men Bortalaget såg till att bjuda upp till match vilket gjorde att Bergas seger inte var någon självklarhet.

– De första 25 hade vi bra kontroll på spelet annars var det ganska böljande under resten av matchen, säger Ola Peterson, tränare i IFK Berga.

Båda lagen hade två riktigt bra målvakter som gjorde flera räddningar vardera och såg till att det var spänning i matchen.

IFK Bergas mål gjordes genom backen Elof Nelson som drev upp bollen och avlossade ett skott på distans.

– Leder man med 1-0 så blir man nervös i spelet. Jag känner att vi hade kunnat göra mer, det märks att detta är vår tredje match på nio dagar. Däremot är det alltid skönt med självförtroendet man får när man petar in fler bollar än motståndaren, säger Ola Peterson.

Nybro IF:s tränare, Tommy Berg, ger sin syn på matchen:

– Jag tycker vi har en bra uppbyggnad på spelet i första halvlek trots att vi släpper in ett mål precis innan domaren blåser för halvlek vilket är väldigt dumt, säger han.

I andra halvlek blir Nybro slarvigare men gör några byten för att få in mer tyngd i laget.

– Under de sista femton minuterna är vi nära att få in ett mål men det lyckas inte. Det blir lite frustrerande för jag känner att vi har fina lägen. När vi väl för sätta det där första målet så känner jag att det kommer släppa ordentligt.

Berg vill ge extra beröm till Nika Chkheidze som ger en dimension i uppbyggnadsspelet och Filip Andersson som ger en spets i det offensiva spelet.

 

Relaterade artiklar